Sardinien är en av de vackraste regionerna i Italien, på grund av dess karibiska stränder och dess inland rikt på vandringsleder och byar att besöka. Ön omfattar 200 km kustlinje, uppdelat i stränder, bukter och små vikar som endast kan nås med båt eller vandringsleder. Bland de vackraste stränderna att besöka rekommenderar vi La Pelosa, omgiven av raukarna i Capo Falcone. Nära denna paradisstrand hittar du en annan destination som uppskattas mycket av turister: byn Castelsardo. För vandringsälskare rekommenderar vi en utflykt till Gorropu Gorges, bland de mest spektakulära i Europa. På Sardinien råder uppenbarligen ingen brist på arkeologiska lämningar, såsom feniciska på Capo Pula.
Typiska sardiska rätter är baserade på traditioner och enkelhet men är slående för sin kryddiga och varierade smak. En av de mest traditionella rätterna är agnellurutan e casu, gjord på karausbröd och smakrik sardisk pecorinoost. Sedan har vi malloreddus: Sardisk gnocchi serveras ofta med pecorinoost, sås och basilika. En annan klassisk maträtt är sardisk fregola med musslor, en mycket speciell pasta som liknar cous cous och culurgiones, fyllda dumplings med potatismos toppad med pecorinoost, parmesan, ister, stekt lök och mynta. Till efterrätt föreslår vi att du provar seadas, stekt ravioli fylld med färskost och täckt med varm honung, för att avnjutas med ett gott glas traditionell myrtenlikör.