Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Scania

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Scania

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

stenar konst på gräsfält nära havet

Hyr en husbil Scania

Skåne är känt för sitt platta, öppna landskap, närhet till havet, och medeltidshistoria. Runtom Skåne finns det flera välbevarade medeltida kyrkor, medeltida slott och andra fornminnen, inklusive lämningar som sträcker sig ända bak till vikingatiden, bronsåldern, och järnålder. Skåne är allmänt känt för att vara öppet och välkomnande mot sina besökare, vilket gör att man snabbt känner sig som om man vore infödd. Skånes drivor av gårdar, slott, musterier, stränder, kyrkor, och andra utflyktsmål, gör det mycket populärt att ta sig runt via cykel och utforska olika områden på måfå. Man hittar alltid någon bit av vacker natur eller spännande byggnad att njuta av.  

3 enastående platser i Scania

Kullens Fyr: Sveriges högst belägna fyr, som inte bara har en förtrollande utsikt utan även en händelserik och gripande historia.

Ales stenar:  En fornlämning från Vendeltiden i form av en stenkrets. Denna mystiska plats är ett spännande resmål för den som är intresserad arkeologi, järnåldern, Sveriges historia, och gåtfulla fornfynd.

Söderåsens nationalpark: En vacker nationalpark med dramatisk natur, ett rikt djurliv, flera vandringsleder, och guidade turer.

Gastronomi i Scania

Skåne är välkänt för sin matkultur, som idag utmärks både av tradition och innovation. Nedärvda maträtter som spettekaka och gåsamiddag kontrasteras med gourmet-artad, nyskapande gastronomi, och resulterar i att Skåne erbjuder några av de mest fängslande matupplevelserna i Sverige, om inte hela Skandinavien! Något man verkligen bör passa på att testa är Skånes landskapsfisk – ål. Den tillagas och serveras på en rad olika sätt, men rökt ål är särskilt uppskattat.  Skåne är även känd för sin snaps, Skåne Akvavit, som man med fördel njuter av tillsammans med ett skånskt sillbord.  

Årliga evenemang i Scania

Konstrundan (April):  En av världens största konstutställningar.  Den sträcker sig genom hela Skåne och går ut på att skånska konstnärer visar upp sina alster och bjuder in allmänheten till sina gallerier och ateljéer. Gratis.

Äppelmarknaden i Kivik (September): En härlig familjefest där man får chansen att beundra de tusentals äppelträden, delta i roliga aktiviteter, och smaka på en massa olika svenska äppelsorter och andra lokala delikatesser. Självklart får man även provsmaka Kiviks berömda äppelmust. 2-dagars biljett, 120kr

Ystad Sweden Jazz Festival (Augusti): En av Sveriges största jazzfestivaler, som drar både lokala och internationella besökare. Biljett från 240 kr. 

Camping i Scania

Grottbyn: Camping i mitten av Skåne med närhet till Skånes Djurpark. Husbilscamping från 270 kr.

Lerbergets Camping: Camping belägen vid Öresunds strand, med närhet till historiska Höganäs och Helsingborg. Husbilscamping från 320 kr.   

Ystad Camping: Ligger i det mysiga naturreservatet Sandskogen, med knappa 200 meter till en av Sveriges vackraste badstränder. Husbilscamping från 295 kr.  

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din resa för Scania

Bästa tiden att hyra en husbil i Scania

Diagram med månadstemperaturer för Skåne
Medeltemperaturer för i Skåne månader

Skåne ligger allra längst ned i botten av Sverige och är landets varmaste landskap, med en medeltemperatur på 22 grader i juli. Som för att göra det något mer rättvis är det också ett av Sveriges regnigaste och blåsigaste landskap, till följd av sitt kustklimat. Längs Öresundskusten är årsmedeltemperaturen allra högst, men är man ute efter sommarvärme kan man dra sig i princip var som helst i länet. För den som älskar sol och bad är sommaren den ideala tiden att utforska Skåne, även om priserna stiger något. Skåne är kantat på tre sidor av 573 kilometer kustlinje, vilket lockar många besökare; särskilt då sommartid, då Skånes otaliga stränder verkligen kommer till sin rätta. Vintrarna i Skåne är milda med ett lägsta medelvärde på -3 grader under den statistiskt kallaste månaden, februari. Skåne får, liksom resten av landet, en del snö vintertid, dock mindre än i övriga Sverige. Det betyder att den som mest är intresserad av vintersport tjänar på att dra sig längre uppåt i landet. Men med det sagt så finns det vissa möjligheter till slalom- och snowboardåkning även i Skåne; till exempel i Tomelilla eller Kristianstad. Och är man intresserad av att utforska Skånes rika kulturhistoria, natur, aktiva nöjesliv, mysiga cafékultur, med mera, är ett besök under vintern alltid en utmärkt idé. Under lågsäsongen är områdets många museer, sevärdheter, och restauranger betydligt mindre överbefolkade än under de intensiva sommarmånaderna, så man kan verkligen njuta av sin vistelse i lugn och ro. Överlag är hösten den bästa tiden att hyra husbil i Skåne och ge sig ut på äventyr, då man får njuta både av lågsäsongens lugn och sensommarens behagliga väder. Att missa den värsta sommarhettan är dessutom definitivt ett plus om man ska kämpa sig upp och ner för vackra Kullabergs branter, eller kanske ta en lång cykeltur längs sydkustleden. Skåne är ett relativt kompakt landskap vilket gör det möjligt utforska området grundligt. Att hyra en husbil i Skåne, och sedan besöka såväl storstäder som Malmö och Lund som små historiska byar och vackra kustremsor, är kort sagt alltid en utmärkt semesterplan.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev