Hyra husbil Schweiz

Hyra husbil Schweiz

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Schweiz

Juli Escapes Erbjudanden 🌞🌴

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: SUMMER24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Country side lake in the swiss alps

Allt om att hyra husbil i Schweiz

Ett väldigt litet land, men erbjuder en stor mångfald av landskap, traditioner och till och med språk (franska, tyska, italienska och romanska), Schweiz är det perfekta läget för vägresor. Beundra det berömda Toblerone-berget, Matterhorn i Zermatt, promenera sedan längs stranden av Europas största sjö, Genèvesjön i Montreux, och glöm inte att smaka på en ostfondue på Château de Gruyère! Detta är bara en glimt av vad Schweiz har att erbjuda dig. Vackra bergsvägar kommer också att följa dig till Ticino, genom Grisons och över Alperna, med varje ny dag som ger en annan unik och hisnande bakgrund. Flera schweiziska städer är välkända i hela Europa: Genève för sina internationella institutioner och sin otroliga vattenfontän, Montreux för sin livliga jazzfestival, Lucerne för sin medeltida träbro och Zürich som det starka schweiziska ekonomiska centrumet.

Visste du det?

 Hej -> Grüzer (uttalas groo-za, schweizisk tyska), Bonjour (franska), Ciao (italienska) och Bun di (Romansh)

Tack -> Danke (uttalas dan-ker, schweizisk tyska), Merci (franska), Gracie (italienska) och Grazia (Romansh)

I genomsnitt kostar det mellan 360 till 480 SEK för en måltid för två personer på en restaurang

För en öl är det ungefär 45 kronor.

De 24 schweiziska regionerna erbjuder ett brett utbud av kulinariska traditioner (ostfondue i Fribourg, risotto i Ticino eller vealgryta i Zürich), se till att du provar allt du kan!

Campingplats

Schweiz erbjuder ett varierat utbud av campingplatser.

Reglerna för vildmarkscamping i Schweiz är inte enhetliga i hela landet utan varierar från region till region. Det enklaste sättet att undersöka detta är att ladda ner Park4Night-appen, som listar platser som tillåter vild camping samt traditionella campingplatser. Vi rekommenderar att du bor på de platser som anges i appen, vilket är uppdaterat med aktuella lagar. Vi rekommenderar Brienz campingplats, en oas av fred som vilar längs det turkosa vattnet i Brienzsjön och de officiella campingplatserna vid Sjön Retaud, inbäddat i Diablerets bergen.

Körning i Schweiz

Huvudvägarna är mycket välskötta och av lämplig storlek för husbilar. Vissa bergsvägar kan vara smalare och mer slingrande.

För att köra på schweiziska motorvägar finns det bara en årlig avgift i form av en vinjett (SEK 350), som kan köpas på alla bensinstationer och i tullen.

Bilar kör på höger sida av vägen.

Årliga evenemang i Schweiz

  • Basel Carnival - 7-9 mars 2022: in i magin i denna traditionella festival med sin Guggen-musik och snygga kostymer!
  • Grütli - 1 augusti: Tillbringa den nationella semestern vid Luzernsjöns strand med lyktor, traditionella danser och fyrverkerier, ett verkligt inträde i schweizisk kultur!
  • Locarno Film Festival - 4-14 augusti 2021: en utomhusbio i hjärtat av staden.
  • La désalpe de Charmey - 25 september 2021: Den berömda nedstigningen av husdjur i traditionell klänning och dekorationer från gruyèreregionens betesmarker till Charmeys slätter.
  • Saint-Nicolas, Fribourg - 4 december 2022: Upptäck St-Nicolas, hans åsna och hans traditionella vinterkakor!

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn