Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Schweiz

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Schweiz

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Country side lake in the swiss alps

Allt om att hyra husbil i Schweiz

Ett väldigt litet land, men erbjuder en stor mångfald av landskap, traditioner och till och med språk (franska, tyska, italienska och romanska), Schweiz är det perfekta läget för vägresor. Beundra det berömda Toblerone-berget, Matterhorn i Zermatt, promenera sedan längs stranden av Europas största sjö, Genèvesjön i Montreux, och glöm inte att smaka på en ostfondue på Château de Gruyère! Detta är bara en glimt av vad Schweiz har att erbjuda dig. Vackra bergsvägar kommer också att följa dig till Ticino, genom Grisons och över Alperna, med varje ny dag som ger en annan unik och hisnande bakgrund. Flera schweiziska städer är välkända i hela Europa: Genève för sina internationella institutioner och sin otroliga vattenfontän, Montreux för sin livliga jazzfestival, Lucerne för sin medeltida träbro och Zürich som det starka schweiziska ekonomiska centrumet.

Visste du det?

 Hej -> Grüzer (uttalas groo-za, schweizisk tyska), Bonjour (franska), Ciao (italienska) och Bun di (Romansh)

Tack -> Danke (uttalas dan-ker, schweizisk tyska), Merci (franska), Gracie (italienska) och Grazia (Romansh)

I genomsnitt kostar det mellan 360 till 480 SEK för en måltid för två personer på en restaurang

För en öl är det ungefär 45 kronor.

De 24 schweiziska regionerna erbjuder ett brett utbud av kulinariska traditioner (ostfondue i Fribourg, risotto i Ticino eller vealgryta i Zürich), se till att du provar allt du kan!

Campingplats

Schweiz erbjuder ett varierat utbud av campingplatser.

Reglerna för vildmarkscamping i Schweiz är inte enhetliga i hela landet utan varierar från region till region. Det enklaste sättet att undersöka detta är att ladda ner Park4Night-appen, som listar platser som tillåter vild camping samt traditionella campingplatser. Vi rekommenderar att du bor på de platser som anges i appen, vilket är uppdaterat med aktuella lagar. Vi rekommenderar Brienz campingplats, en oas av fred som vilar längs det turkosa vattnet i Brienzsjön och de officiella campingplatserna vid Sjön Retaud, inbäddat i Diablerets bergen.

Körning i Schweiz

Huvudvägarna är mycket välskötta och av lämplig storlek för husbilar. Vissa bergsvägar kan vara smalare och mer slingrande.

För att köra på schweiziska motorvägar finns det bara en årlig avgift i form av en vinjett (SEK 350), som kan köpas på alla bensinstationer och i tullen.

Bilar kör på höger sida av vägen.

Årliga evenemang i Schweiz

  • Basel Carnival - 7-9 mars 2022: in i magin i denna traditionella festival med sin Guggen-musik och snygga kostymer!
  • Grütli - 1 augusti: Tillbringa den nationella semestern vid Luzernsjöns strand med lyktor, traditionella danser och fyrverkerier, ett verkligt inträde i schweizisk kultur!
  • Locarno Film Festival - 4-14 augusti 2021: en utomhusbio i hjärtat av staden.
  • La désalpe de Charmey - 25 september 2021: Den berömda nedstigningen av husdjur i traditionell klänning och dekorationer från gruyèreregionens betesmarker till Charmeys slätter.
  • Saint-Nicolas, Fribourg - 4 december 2022: Upptäck St-Nicolas, hans åsna och hans traditionella vinterkakor!

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din resa

När ska man hyra en husbil i Schweiz?

Weather graph for average temperatures in Switzerland
Medeltemperaturer i Schweiz

På grund av sin varierade geografi är Schweiz föremål för ett brett spektrum av klimat under hela året. Den södra delen av landet, Tessin eller Ticino, har ett mer medelhavsklimat. Alpregionen har ett hårdare klimat med kalla, snöiga vintrar och tempererade somrar. På den schweiziska platån och runt sjöarna får temperaturen ett havsklimat.

På sommaren (juni, juli och augusti) varierar temperaturen mellan 15-30°C beroende på region och höjd. Den varmaste regionen ligger söder om Alperna i den italienska delen av Schweiz, Ticino. Nätter på högre höjder kan dock vara svala under sommaren.

Vår och höst ger mest nederbörd och vädret kan förändras snabbt. Det kan vara soligt och 15°C ena dagen, sedan snö nästa.

Vintern medför färre förändringar i hela landet och temperaturen kan sjunka under 0 °C i många delar av Schweiz. Brévine kallas Sibirien i Schweiz eftersom temperaturen kan sjunka så lågt som -35 °C under denna period.

Schweiz har två huvudsakliga högsäsonger under året, vintern och sommaren. Vintersäsongen är tiden för alla vintersportfans att samlas i de snötäckta bergen, i Grindelwald i Bernese Oberland eller i St. Moritz i Grisons (glöm inte dina snökedjor och däck). Sommaren är idealisk för alpina vandringar eller simning i bergssjöarna, vilket gör det till den bästa tiden att hyra en husbil i Schweiz.

Vår och höst är bra alternativ om man behöver lägga lite mindre pengar, även om vädret ibland kan vara inkonsekvent, blir det färre som tar sig an landskapet och kultur- och idrottsaktiviteterna.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev