Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Sevilla

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Sevilla

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

City rooftop view of a church

Plåtis Sevilla

Sevilla ligger i södra Spanien och är Andalusiens huvudstad. Det är ett måste som lockar miljontals turister varje år. Staden har fått sitt rika historiska och kulturella arv tack vare de otaliga kulturerna som slagits sig ner här genom historien: greker, fenicier, kartager, muslimer och kristna. Alla har bidragit till att göra den historiska stadskärnan till en av de vackraste i Europa och monument som La Giralda, Real Alcazar och Archivo de Indias ingår i världsarvslistan. Du kan även besöka de judiska och moriska kvarteren och stanna vid Torre del Oro på Guadalquivirs strandkant. Området Triana, på andra sidan floden, är en annan av stadens attraktioner, såväl som Isla de la Cartuja eller Barrio de Santa Cruz.

Att ta sig till Sevilla

 

Med tåg: RENFE- tågstationen är perfekt om du vill ta dig till staden från storstäder som Madrid, Barcelona, Valencia och Andalusiens provinser.

I Sevilla finner du ett vägnät med väldigt bra förbindelser till alla Andalusiens provinser och som också har direkta förbindelser till norra Spanien och Extramadura. Det finns även två busstationer vid Plaza de Armas och Prado de San Sebastian.

Sevilla har även en egen flygplats 12 km från staden, vilket gör att du kan vara i centrum på 15 minuter med bil. Du kan också ta flygbussen in till centrum som tar 30 minuter. 

För att ta dig runt i staden kan du använda tunnelbanan, spårvagnarna eller Renfe-pendeltågen. Du kan även hyra cykel (15 €/dag) för att ta dig runt i staden på soliga dagar.

Parkering i Sevilla

Du kan parkera gratis i stadsdelarna San Vicente, San Julian, El Fontanal eller Macarena. Områdena ligger nära centrum och tar inte mer än 15 minuter till fots.

Det finns även parkeringar och betalplatser med ett nät av parkeringsautomater:

  • Havszonen: 1,25 € för en timmes parkering.
  • Blå zonen: 1,70 € för två timmars parkering.
  • Gröna zonen: 2 € för tre timmars parkering. Du måste betala måndag till fredag från 9.00 till 12.00 och mellan 17.00 och 20.00. På lördagar mellan 10.00 och 14.00, samt på söndagar och helgdagar är det gratis.

Det finns även underjordiska parkeringshus som Paseo de Colón, Plaza Nueva och La Magdalena.

Årliga evenemang i Sevilla

  • Aprilfestivalen: Detta är den mest populära festivalen i Sevilla och den äger rum i Barrio de los Remedios där du kan dansa sevillanas, äta fisk och skaldjur och se turer med häst och vagn. Hotellpriserna är väldigt höga och Sevilla är fullt av turister och lokala besökare.
  • Semana Santa (stilla veckan): Äger rum strax innan aprilfestivalen och är en av de mest populära festivalerna vare sig du är troende eller ej. De religiösa samfundens kortegevagnar har för uppgift att bära bilder ur Jesus liv och stannar vid katedralen i Sevilla. Priserna är även vansinnigt höga vid den här tiden.
  • El Rocío: Den äger rum i maj eller juni, beroende på stilla veckan. Virgen del Rocío lockar religiösa grupper från många olika städer att vallfärda till helgedomen i våtmarkerna i Doñana nationalpark. Priserna stiger märkvärt.

Camping i Sevilla

  • Camping la Fundición: Ligger i Cazalla de la Sierra och härifrån kan du starta flera vandringsleder med olika svårighetsgrad. Det finns en restaurang, simbassäng, mataffär och husdjur är tillåtna. Det kostar 20 €/dag med en minimivistelse på två nätter.
  • Camping Villsom: Ligger i Dos Hermanas och kostar 25 €/dag. Det finns en simbassäng, minigolf, mataffär, gemensamt samlingsrum, restaurang och kafé, tvätt och gratis dusch.
  • Camping Dehesa Nueva: Ligger i Aznalcázar och kostar 5–7 €/dag (campa eller husbil). Det finns internet, simbassäng, restaurang och dusch och campingplatsen är åtkomlig för personer med rörelsehinder.

 

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Sevilla

Bästa tiden att hyra husbil i Sevilla

Weather graph for average temperatures in Seville
Genomsnittliga temperaturer i Sevilla per månad

Sevilla har en speciell känsla. Inte bara för att det är Andalusiens huvudstad, utan på grund av människorna, gatorna, lukten av jasmin och dess kända tapas. Sevilla är ett väsentligt resmål om du besöker Spanien.

Sevillas somrar är varma, kvävande. Det kan lätt bli så varmt som 40 °C (104 °F) och termometrar har ibland nått 45 °C (113 °F). Därför finns det bättre årstider att resa till Sevilla än på sommaren, fast det är färre människor där. Hösten har bättre temperaturer och är lågsäsong. Även om det kan regna vissa dagar, är vädret vanligtvis bra. På vintern är det oftast kallt och dagarna är kortare, men det finns nästan inga turister och priserna är som lägst, förutom runt jul.

Den bästa tiden att åka till Sevilla är på våren: När blommorna börjar slå ut gatorna är fulla av färg. Det kan regna vissa dagar, men det är den populäraste årstiden för turister, så priserna stiger avsevärt på grund av efterfrågan. Våren är den bästa årstiden för att hyra en husbil och besöka staden och dess omgivningar. Förutom att besöka nya platser kan du njuta av den andalusiska gastronomin och upptäcka unika platser. 

Å andra sidan är stadens viktigaste evenemang aprilfestivalen och påsk som du inte får missa om du vill uppleva stämningen i Sevilla. Under aprilfestivalen samlas miljontals människor i ”casetas” för att äta ”pescaíto frito” (friterad fisk) medan de lyssnar på flamenco och uppklädda sevillanas som stampar med fötterna. Det är ett spektakel av ljus och färger som inte får missas.

Stilla veckan firas passionerat. Det är ett religiöst och artistiskt spektakel som för samman troende och icke troende som vill se nasaréerna bära kortegevagnar med bilder från Jesus Kristus liv genom Sevillas stadskärna till katedralen i Sevilla.

Indie Campers i Sevilla

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev