Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Sicilien

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Sicilien

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

blue ocean with beach and green palm trees in Sicily

Hyr en husbil Sicilien

Sicilien, den största ön i Medelhavet, är en pärla som ska utforskas från topp till botten. Det är ett land rikt på historia men också på naturlig och arkitektonisk skönhet. Det som är mest slående är det majestätiska på arkeologiska platser som Concordiatemplet, ett nästan helt bevarat grekiskt tempel nära Agrigento. Här hittar du några av de mest stämningsfulla stränderna i Italien, till exempel de i Zingaro naturreservat, med fantastiska klippor som har utsikt över havet. Slutligen rekommenderar vi att du tar en rundtur runt Palermo, Taormina och Agrigento, där du kan fördjupa dig i antik historia och konst.

Överlevnadsguide i Sicilien

 • Hur man säger "Hej!": "Ciao!"
 • Hur man säger "Tack": "Grazie"
 • Det finns flera dialekter på Sicilien, en för varje stad.
 • Prisetför en måltid för två är cirka € 40.
 • Priset på en 0,5 öl är cirka 5 €.
 • Konsten att bygga sicilianska vagnar är den viktigaste traditionen på ön, som överlämnas från generation till generation.

Gastronomi i Sicilien

Sicilianska köket är en av de äldsta och mest komplexa i landet, full av smaker rotade i populära traditioner. Symbolen för Sicilien är den sicilianska cannolo, den berömda rullade stekta degskivan fylld med färsk ricotta. En annan maträtt som är mycket älskad av lokalbefolkningen är arancino, en mycket välsmakande kon uppstoppad med panerat och stekt ris. Bland förrätterna rekommenderar vi att du provar pasta alla Norma och pasta med sardiner, typiskt för Palermo. Slutligen, för att avsluta på topp ska du testa likören som heter Fuoco dell'Etna.

Årliga evenemang

 • Infiorata di Noto (maj): Är en berömd händelse där konstnärer skapar fantastiska verk av blommor på lavaplattor. Gratis evenemang.
 • Sant'Agatas fest (februari och augusti): En händelse av global betydelse med hisnande fyrverkerier. Gratis evenemang
 • Sagra dell'Arancia (april): Evenemang för att fira sicilianska apelsiner, med provningar och folkdanser. Gratis evenemang.

Camping

 • La Spiaggetta Camping: Ligger i Sampieri, nära två paradisstränder. Husbilspriser: € 15/dag under lågsäsong - € 20-25/dag under högsäsong.
 • La Palma Camping: Skuggig campingplats vid havet några kilometer från Selinunte arkeologiska park. Husbilspriser: € 15/dag under lågsäsong - € 20/dag under högsäsong.
 • Carratois Camping: Campingplats belägen nära en lång sandstrand med grunt, kristallklart vatten. Husbilspriser: €20-25/dag i lågsäsong - €30-35/dag under högsäsong.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din resa för Sicilien

Bästa tiden att hyra en husbil i Sicilien

Average temperature by month in Sicily
Medeltemperaturer för i Sicilen månader

Sicilien är en region i Italien och en ö som kännetecknas av medelhavsklimat vid kusten och något kontinentalt inåt landet. I allmänhet är somrarna varma och soliga (30-35 °C), ofta ännu varmare på grund av siroccovindarna från de afrikanska regionerna. På grund av detta föredrar turister som väljer Sicilien som sommardestination att tillbringa sin semester vid kustens kristallklara vatten, snarare än i öns inlandsområden. Vintern är å andra sidan den bästa tiden för att utforska den centrala delen av regionen, på grund av dess milda och måttligt regniga temperaturer (11-8 °C). Vi rekommenderar att du klättrar till toppen av Etna som på vintern är täckt av ett tjockt snötäcke och njuter av en magnifik utsikt över kusten. Hösten och våren är milda och mestadels soliga årstider, perfekta för att besöka arkeologiska platser och städer som Palermo i total avkoppling.

Tack vare områdets stora ytor och de många attraktionerna att besöka, kan hyra en husbil på Sicilien visa sig vara det bästa valet för din semester. De billigaste perioderna är vår och höst när ön inte är lika fullt av turister. Under dessa månader kommer du att ha möjlighet att besöka historiska skönheter som Templens dal utan långa väntetider. En annan bra period för att besöka Sicilien är sommaren. Faktum är att trots att det är högsäsong och har en större tillströmning av turister, kan du koppla av på de vackra stränderna på öar som San Vito lo Capo. Vintern är också en underbar tid för att åka skidor eller besöka städer med stor konstnärlig skönhet, som Ragusa och Modica.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev