Hyra husbil Sicilien

Hyra husbil Sicilien

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Sicilien

Juli Escapes Erbjudanden 🌞🌴

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: SUMMER24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Hyr en husbil Sicilien

Sicilien, den största ön i Medelhavet, är en pärla som ska utforskas från topp till botten. Det är ett land rikt på historia men också på naturlig och arkitektonisk skönhet. Det som är mest slående är det majestätiska på arkeologiska platser som Concordiatemplet, ett nästan helt bevarat grekiskt tempel nära Agrigento. Här hittar du några av de mest stämningsfulla stränderna i Italien, till exempel de i Zingaro naturreservat, med fantastiska klippor som har utsikt över havet. Slutligen rekommenderar vi att du tar en rundtur runt Palermo, Taormina och Agrigento, där du kan fördjupa dig i antik historia och konst.

Överlevnadsguide i Sicilien

 • Hur man säger "Hej!": "Ciao!"
 • Hur man säger "Tack": "Grazie"
 • Det finns flera dialekter på Sicilien, en för varje stad.
 • Prisetför en måltid för två är cirka € 40.
 • Priset på en 0,5 öl är cirka 5 €.
 • Konsten att bygga sicilianska vagnar är den viktigaste traditionen på ön, som överlämnas från generation till generation.

Gastronomi i Sicilien

Sicilianska köket är en av de äldsta och mest komplexa i landet, full av smaker rotade i populära traditioner. Symbolen för Sicilien är den sicilianska cannolo, den berömda rullade stekta degskivan fylld med färsk ricotta. En annan maträtt som är mycket älskad av lokalbefolkningen är arancino, en mycket välsmakande kon uppstoppad med panerat och stekt ris. Bland förrätterna rekommenderar vi att du provar pasta alla Norma och pasta med sardiner, typiskt för Palermo. Slutligen, för att avsluta på topp ska du testa likören som heter Fuoco dell'Etna.

Årliga evenemang

 • Infiorata di Noto (maj): Är en berömd händelse där konstnärer skapar fantastiska verk av blommor på lavaplattor. Gratis evenemang.
 • Sant'Agatas fest (februari och augusti): En händelse av global betydelse med hisnande fyrverkerier. Gratis evenemang
 • Sagra dell'Arancia (april): Evenemang för att fira sicilianska apelsiner, med provningar och folkdanser. Gratis evenemang.

Camping

 • La Spiaggetta Camping: Ligger i Sampieri, nära två paradisstränder. Husbilspriser: € 15/dag under lågsäsong - € 20-25/dag under högsäsong.
 • La Palma Camping: Skuggig campingplats vid havet några kilometer från Selinunte arkeologiska park. Husbilspriser: € 15/dag under lågsäsong - € 20/dag under högsäsong.
 • Carratois Camping: Campingplats belägen nära en lång sandstrand med grunt, kristallklart vatten. Husbilspriser: €20-25/dag i lågsäsong - €30-35/dag under högsäsong.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn