🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Hyra husbil Skåne

Hyra husbil Skåne

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Skåne

Labor Day Road Trip erbjudanden! 🚐🌄

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 7 nätter eller mer med koden: TRAVEL24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Hyr en husbil Skåne

Skåne är känt för sitt platta, öppna landskap, närhet till havet, och medeltidshistoria. Runtom Skåne finns det flera välbevarade medeltida kyrkor, medeltida slott och andra fornminnen, inklusive lämningar som sträcker sig ända bak till vikingatiden, bronsåldern, och järnålder. Skåne är allmänt känt för att vara öppet och välkomnande mot sina besökare, vilket gör att man snabbt känner sig som om man vore infödd. Skånes drivor av gårdar, slott, musterier, stränder, kyrkor, och andra utflyktsmål, gör det mycket populärt att ta sig runt via cykel och utforska olika områden på måfå. Man hittar alltid någon bit av vacker natur eller spännande byggnad att njuta av.  

3 enastående platser i Skåne

Kullens Fyr: Sveriges högst belägna fyr, som inte bara har en förtrollande utsikt utan även en händelserik och gripande historia.

Ales stenar:  En fornlämning från Vendeltiden i form av en stenkrets. Denna mystiska plats är ett spännande resmål för den som är intresserad arkeologi, järnåldern, Sveriges historia, och gåtfulla fornfynd.

Söderåsens nationalpark: En vacker nationalpark med dramatisk natur, ett rikt djurliv, flera vandringsleder, och guidade turer.

Gastronomi i Skåne

Skåne är välkänt för sin matkultur, som idag utmärks både av tradition och innovation. Nedärvda maträtter som spettekaka och gåsamiddag kontrasteras med gourmet-artad, nyskapande gastronomi, och resulterar i att Skåne erbjuder några av de mest fängslande matupplevelserna i Sverige, om inte hela Skandinavien! Något man verkligen bör passa på att testa är Skånes landskapsfisk – ål. Den tillagas och serveras på en rad olika sätt, men rökt ål är särskilt uppskattat.  Skåne är även känd för sin snaps, Skåne Akvavit, som man med fördel njuter av tillsammans med ett skånskt sillbord.  

Årliga evenemang i Skåne

Konstrundan (April):  En av världens största konstutställningar.  Den sträcker sig genom hela Skåne och går ut på att skånska konstnärer visar upp sina alster och bjuder in allmänheten till sina gallerier och ateljéer. Gratis.

Äppelmarknaden i Kivik (September): En härlig familjefest där man får chansen att beundra de tusentals äppelträden, delta i roliga aktiviteter, och smaka på en massa olika svenska äppelsorter och andra lokala delikatesser. Självklart får man även provsmaka Kiviks berömda äppelmust. 2-dagars biljett, 120kr

Ystad Sweden Jazz Festival (Augusti): En av Sveriges största jazzfestivaler, som drar både lokala och internationella besökare. Biljett från 240 kr. 

Camping i Skåne

Grottbyn: Camping i mitten av Skåne med närhet till Skånes Djurpark. Husbilscamping från 270 kr.

Lerbergets Camping: Camping belägen vid Öresunds strand, med närhet till historiska Höganäs och Helsingborg. Husbilscamping från 320 kr.   

Ystad Camping: Ligger i det mysiga naturreservatet Sandskogen, med knappa 200 meter till en av Sveriges vackraste badstränder. Husbilscamping från 295 kr.  

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn