Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Skottland

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Skottland

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

train rail crossing the forest

Allt om att hyra husbil i Skottland

En perfekt destination för en road trip, Skottlands unika geografi av lochs (sjöar) och berg utkarvade under den senaste istiden. När isen drog sig tillbaka avslöjade den landskap som har inspirerat alla från brittiska kungligheter till JK Rowling. En lång lista med läckerheter inkluderar Ben Nevis, den högsta toppen i Storbritannien, Loch Ness och Cairngorms National Park. Bortom fastlandet finns det nära 800 öar med unika kulturer som alla är lätta att nå med färja. Sedan har vi North Coast 500, en cirkulär rutt som börjar vid Inverness och ibland beskrivs som Skottlands Route 66. Om du ger dig ut på vägarna finns det få mer varierade destinationer.

Visste du det?

  • Byn Fortingall i Perthshire tros vara hem för det äldsta levande trädet i Europa. Den ligger på kyrkogården och tros vara 3000 år gammal.
  • Den vattentäta regnrocken uppfanns av en man från Glasgow vid namn Charles Macintosh. Plagget kallas fortfarande lokalt för macintosh.
  • Skottlands nationaldjur är enhörningen, den enda varelsen som tros kunna besegra ett lejon, symbolen för England.

Campingplats

Förutom Loch Lomond & Trossachs Nationalpark norr om Glasgow är fri camping tillåten på allmän mark. Husbilar ska parkeras i ett särskilt utrymme utanför vägen. När man campar nära människors hem är det artigt att prata med hushållen först. Det är också viktigt att lämna platsen som du hittade den. Vidta försiktighetsåtgärder för att förhindra okontrollerade bränder och kolla in utomhus-uppförandekoden i förväg. Skottland har också ett nätverk av bothies – eller fjällstugor – på några av de mest natursköna platserna, inklusive drottningens Balmoral-egendom i Aberdeenshire. Det finns också gott om mer formella husbils- och husvagnsplatser. De runt populära attraktioner som Loch Ness stränder blir snabbt uppbokade under sommarmånaderna. Priserna börjar på £ 25 per natt.

Körning i Skottland

Som resten av Storbritannien kör Skottland på vänster sida av vägen. Vägstandarden är i allmänhet utmärkt. Mindre besökta öar och platser på landsbygden kan dock begränsas till grusvägar. De har också ofta bara enkelfiliga vägar med mötesplatser med några hundra meters avstånd för att köra förbi mötande trafik. Men oroa dig inte, detta orsakar sällan ett problem. Motorvägar och A-vägar förbinder de flesta städer. Det finns inga avgiftsbelagda vägar eller avgiftsbelagda broar.

Årliga evenemang i Skottland

  • Hogmanay, nyårsafton: Städer över hela landet välkomnar det nya året med midnattsfyrverkerier. Den största äger rum i Edinburgh, med biljetter som börjar på £ 31.50.
  • Burns Night, Januari: Detta firande av Skottlands nationalpoet kännetecknas av en traditionell måltid med haggis, neeps (rovor) och tatties (potatis). Restauranger blir fullbokade snabbt.
  • St Andrew's Day, november: Skottlands skyddshelgon hedras med en helgdag och en veckas gratisevenemang i staden som bär hans namn.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din resa

När ska man hyra en husbil i Skottland?

Weather graph for average temperatures in Scotland
Medeltemperaturer i Skottland

Med delar av Skottland närmare Norge än London har denna konstituerande del av Storbritannien ett tempererat havsklimat som kännetecknas av dess ombytliga väder, vilket innebär att besökare bör vara redo för vad som helst. Golfströmmen hjälper dock till att hålla temperaturerna betydligt varmare än jämförbara breddgrader i Skandinavien.

Ett tjockt lager moln täcker stora delar av landet under vintern. Skottland upplever så lite som sex timmars ljus per dag mellan december och februari, även om detta inte gör mycket för att dämpa nyårs-, Burns Night- eller St Andrew's Day-firandet - tre av de viktigaste datumen i kalendern.
På samma sätt går solen knappt ner i juni, vilket ger upp till 18 timmar att utforska landets toppar eller kustlinje. Under tiden ser våren högländerna och öarna bryta ut i en matta av vildblommor.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev