🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Hyra husbil Skottland

Hyra husbil Skottland

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Skottland

Labor Day Road Trip erbjudanden! 🚐🌄

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 7 nätter eller mer med koden: TRAVEL24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

train rail crossing the forest

Allt om att hyra husbil i Skottland

En perfekt destination för en road trip, Skottlands unika geografi av lochs (sjöar) och berg utkarvade under den senaste istiden. När isen drog sig tillbaka avslöjade den landskap som har inspirerat alla från brittiska kungligheter till JK Rowling. En lång lista med läckerheter inkluderar Ben Nevis, den högsta toppen i Storbritannien, Loch Ness och Cairngorms National Park. Bortom fastlandet finns det nära 800 öar med unika kulturer som alla är lätta att nå med färja. Sedan har vi North Coast 500, en cirkulär rutt som börjar vid Inverness och ibland beskrivs som Skottlands Route 66. Om du ger dig ut på vägarna finns det få mer varierade destinationer.

Visste du det?

  • Byn Fortingall i Perthshire tros vara hem för det äldsta levande trädet i Europa. Den ligger på kyrkogården och tros vara 3000 år gammal.
  • Den vattentäta regnrocken uppfanns av en man från Glasgow vid namn Charles Macintosh. Plagget kallas fortfarande lokalt för macintosh.
  • Skottlands nationaldjur är enhörningen, den enda varelsen som tros kunna besegra ett lejon, symbolen för England.

Campingplats

Med undantag för Loch Lomond and the Trossachs National Park norr om Glasgow är det tillåtet att campa i en hyrd husbil i Skottland på all offentlig mark. Husbilar måste parkeras på en anvisad plats utanför vägen. När du campar i vildmarken nära människors hem är det rätt att först prata med husägarna. Det är också viktigt att lämna webbplatsen som du hittade den. Ta försiktighetsåtgärder för att undvika okontrollerade bränder och kontrollera utomhusreglerna i förväg. Skottland har också ett nätverk av bothies, eller bergshytter, på några av de mest pittoreska platserna, inklusive drottningens Balmoral Castle i Aberdeenshire. Det finns också många mer formella platser för husbilar och husvagnar. De som ligger runt populära attraktioner, som Loch Ness' stränder, blir snabbt fullbokade under sommarmånaderna. Priserna börjar på 25 pund per natt.

Körning i Skottland

Som resten av Storbritannien kör Skottland på vänster sida av vägen. Vägstandarden är i allmänhet utmärkt. Mindre besökta öar och platser på landsbygden kan dock begränsas till grusvägar. De har också ofta bara enkelfiliga vägar med mötesplatser med några hundra meters avstånd för att köra förbi mötande trafik. Men oroa dig inte, detta orsakar sällan ett problem. Motorvägar och A-vägar förbinder de flesta städer. Det finns inga avgiftsbelagda vägar eller avgiftsbelagda broar.

Årliga evenemang i Skottland

  • Hogmanay, nyårsafton: Städer över hela landet välkomnar det nya året med midnattsfyrverkerier. Den största äger rum i Edinburgh, med biljetter som börjar på £ 31.50.
  • Burns Night, Januari: Detta firande av Skottlands nationalpoet kännetecknas av en traditionell måltid med haggis, neeps (rovor) och tatties (potatis). Restauranger blir fullbokade snabbt.
  • St Andrew's Day, november: Skottlands skyddshelgon hedras med en helgdag och en veckas gratisevenemang i staden som bär hans namn.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn