Paisagem no Sul de Espanha

Hyra husbil Spanien

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Spanien

Juli Escapes Erbjudanden 🌞🌴

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: SUMMER24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Country side windmills in Spain

Allt om att hyra husbil i Spanien

Spanien erbjuder många valmöjligheter, däribland två kosmopolitiska och mycket olika städer i Madrid och Barcelona, där vissa element ändå är genomgående. Ett av dem är god mat. Spanien har ett stort antal stjärnprodukter, olika beroende på vart du åker. Skinka och iberiska korvar är som bäst i Extremadura, utan motstycke i världen, och havets läckerheter 

är bäst i Galicien, klassiska pinchos äter man i Baskien, och paella, kanske det mest internationella inslaget i det spanska köket, äter man i Valencia vid Medelhavskusten. Ett annat kännetecken för hela landet är de många festivaler och kulturevenemang som äger rum under årets lopp, men i synnerhet på sommaren mellan juni och september. Besökare i husbil kan välja mellan ledande festivaler inom elektronisk musik, som Sónar, en traditionell festival som La Tomatina de Buñol i Valencia och tusentals andra festligheter över hela landet.

Visste du det?

Sixtinska kapellets förhistoriska motsvarighet: I Kantabrien i norra Spanien ligger en tämligen okänd attraktion som inte brukar finnas med i reseguider, men är av stor historisk betydelse: Altamiragrottan. En imponerande enklav med grottmålningar som är 35 000 år gamla och anses vara det sixtinska kapellets förhistoriska motsvarighet. Resan görs inte förgäves, för på bara en timme kommer man till Picos de Europa som är ett av kontinentens mest spektakulära berg vid havet.

Att åka till öarna med en hyrd husbil: Även om Indie Campers inte har kontor på Baleariska öarna går det från hamnen i Barcelona flera färjor till öarna Mallorca, Menorca, Formentera och Ibiza. Du kan ta med din i Spanien hyrda husbil på färjan till öarna där Medelhavet är som bäst.

Ett land, många språk: I Spanien räcker det inte att kunna ett språk, utan vill du interagera är det mycket du behöver lära dig. ”Garagardo bat”, ”unha garimba” och ”una birra” är olika fraser för att beställa en öl i San Sebastián, A Coruña respektive Barcelona.

Campingplats

En generell regel är att camping i det fria inte är tillåtet i Spanien. Regler har alltid undantag, och i vissa fall går det bra. I samhället Aragon är det tillåtet på över 1 500 meters höjd, till exempel i Pyrenéerna. Sedan går det också alltid att fråga lokalbefolkningen, som vet var man kan tillbringa natten utan att störa andra eller själv bli störd.

Körning i Spanien

Spanska vägar och motorvägar håller ansenlig standard, och det är bara när man ger sig ut i avlägsna trakter som man kan ha problem med vägarnas skick. 

Husbilar betalar samma taxa som personbilar på spanska betalvägar. Man kan undvika att betala genom att välja vägar som är gratis att köra på; de är förvisso långsammare, men ofta mycket trevligare och vackrare.

Storleken på vägarna och trafiksystemet (högertrafik) skiljer sig inte mycket från resten av Sydeuropa.

Årliga evenemang i Spanien

  • San Fermín: En klassiker bland klassikerna i spansk husbilsturism sedan decennier. Tusentals människor beger sig till Pamplona den 7 juli för att dricka, äta och springa framför tjurarna. En fest med mycket glädje.
  • FIB: Den internationella festivalen i Benicàssim är kanske den internationellt mest kända av alla Spaniens tusentals sommarfestivaler. Det finns också den berömda Monegrosfestivalen, i Aragoniens öken, och mindre, alternativa festivaler som Sonrías Baixas i Bueu eller den i Pyrenéerna.
  • Jakobsleden: Du kanske inte får Compostela, intyget som visar att du har klarat av Jakobsleden, men att färdas på vägen som skiljer dig från staden i Galicien i en hyrd husbil är en underbar upplevelse. Särskilt om du avslutar resan i Fisterra, världens undergång för romarna.
  • Bandera de la Concha: Vill du uppleva ett traditionellt idrottsevenemang i en unik inramning ska du bege dig till Bandera de la Concha, en kappsegling som sedan 1879 äger rum första söndagen i september i San Sebastián. En vacker plats och en oslagbar atmosfär.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn