Skippa flygplatsstrulet och ta dig ut på den öppna vägen med upp till 20 % rabatt på ditt nästa äventyr!

Hyra husbil Split

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Split

Vill du slippa flygplatsens stress och jäkt i sommar?

Varför inte ge dig ut på den öppna vägen i stället? Från den 27 juni till den 17 juli kan du få upp till 20 % rabatt på ditt nästa äventyr. Så vad väntar du på? Boka nu och börja planera din lugna sommarresa.

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis ändringar och flexibel betalning

Du kan ändra dina bokningsuppgifter upp till 48 timmar före resan! Du betalar också bara hela beloppet för din bokning 15 dagar före resan.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

beach town in Croatia

Plåtis Split

Split är en stad på en halvö som ligger vid Kroatiens Dalmatiska kust, precis vid Adriatiska havets strand. Efter Zagreb är det landets näst folkrikaste stad, men det är det mest populära bland turister och utlänningar. Inbäddat mellan det glittrande havet och de spektakulära bergen är detta en stad djupt kopplad till naturens skönhet. Gamla stan är en labyrint som knappast har förändrats sedan 400-talet och förblir en av de bäst bevarade romerska städerna. Turister kommer för de låga levnadskostnaderna, vackert väder, lugnande naturlandskap, historisk utforskning och ständigt charmiga lokalbefolkningen. Om du väljer att hyra husbil i Split, då har du enkel tillgång till måste-platser som Bacvice Beach, Diocletian's Palace och Marjan Hill.

Att ta sig till Split

Split är Kroatiens största turiststad, vilket innebär att den är otroligt tillgänglig. Faktum är att det är hem för den mest trafikerade flygplatsen i landet, då de flesta anländer med flyg. Flyget från London tar bara 2,5 timmar, sedan är det bara 20 minuters bilresa till Splits centrum eller 30 minuter med pendelbussen. Även om det finns en tågstation finns det inga direkta rutter och trafiken är sällsynt. Buss är ett bättre alternativ och åker från Split till andra stora städer. Om du anländer med bil kommer du sannolikt via motorväg A1, som erbjuder en anslutning från Zagreb på mindre än fyra timmar.

Parkering i Split

Som många andra storstäder är det inte alltid lätt att hitta parkering i Split. Om du inte vill köra in i själva staden kan du parkera i utkanten på antingen Joker Mall (7kn / € 1 i timmen) eller ACI Marina (75kn / € 10 för dagen). Den bästa parkeringen i stadens centrum inkluderar järnvägsstationen och färjehamnen, där du betalar 24kn / € 3 per timme eller 240kn / € 30 för 24 timmar. Uppdelningen är uppdelad i fyra zoner, vilket bestämmer kostnaden för parkering. I zon fyra kan du parkera för bara 36kn per dag. Tänk dock på att detta ligger långt utanför Splits centrum, även när det gäller Trogir.

Årliga evenemang i Split

Split kommer till liv under sina årliga evenemang. Här är tre du definitivt bör kolla in:

Split Summer Festival: Gratis - I juli och augusti, bevittna opera, teater, balett och levande musik på Gatorna i Split.

International Festival of New Film: 20kn / € 2.50 per film - Om du är ett filmfan, överväg att skjuta upp din resa till september. Du kommer att se på experimentella nya filmprojekt och delta i gratissamtal.

Marko Marulics dagar: 150kn-200kn /€20-€25 per show - Fira Splits största dramatiker med en veckas teaterföreställningar.

Camping i Split

 Split tillåter inte fri camping, men det finns gott om campingplatser som tillåter husbilar, till exempel:

Belvedere - en charmig och fantastisk by nära Trogir - 170kn-270kn / € 20 -€ 35

Stobreč Split - en fyrstjärnig campingplats på floden Žrnovica - cirka 100kn / € 13.

Boutique Camping Bunja - en unik chans att campa på Splits närliggande ö Brač - 150kn-300kn / € 20 -€ 40

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn

Indie Campers i Split

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu