Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Stockholm

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Stockholm

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Lake house with high trees behind

Plåtis Stockholm

Stockholm är en sprudlande stad fylld med kultur, historia, god mat, intressanta människor och vackra byggnader. Stockholm är hem till den kungliga familjen och det är också hit många av världens största artister kommer för att uppträda.

 I Stockholm kan du besöka Gamla Stan; ett historiskt centrum med byggnader som härstammar från 16- och 1700-talet (och där en del gränder är knappt en armlängd breda!). 

Stockholm är den perfekta utgångspunkten för dig som vill hyra husbil då det finns gott om utflyktsmål runt staden som är väl värda ett besök.  Vackra Sigtuna tillexempel, som stoltserar med medeltida ruiner och, sommartid, drivor av kulturevenemang. Mariefred är också ett fint resmål, där man kan besöka Gripsholms slott och njuta av utsikten över Mälaren

Att ta sig till Stockholm

Sverige är anslutet till Danmark via Öresundsbron och Danmark är anslutet till Kontinentaleuropa via Jyllands bron vilket gör det mycket smidigt att köra till Sverige. Stockholm ligger på Sveriges östkust, och man följer E4:an snett uppåt från Öresundsbron för att ta sig dit. Man kan även köra till Sverige genom Finland, eller ta en färja mellan.  

 Stockholm har fyra internationella flygplatser: Arlanda, Bromma, Skavsta och Västerås. Arlanda är den största och populäraste flygplatsen, och hit flyger de flesta stora flygföretagen såsom SAS, KML, och Lufthansa. Det tar cirka 2–4 timmar att flyga till Stockholm från typiska destinationer som Amsterdam, London, och Berlin. 

Det lättaste sättet att ta sig till Stockholm från kontinenten via tåg är att åka från Köpenhamn till Stockholm centralstation. Centralstationen ligger i centrala Stockholm och därifrån kan du dessutom ta dig vidare till såväl Arlanda som resten av Sverige. Bredvid centralstationen ligger även tunnelbanestationen där du kan ta dig runt hela Stockholm med omnejd. 

Parkering i Stockholm

Stockholm är indelat i fem olika taxeringsområden som avgör hur dyrt det är att parkera. I centrum (Zon 1-2) kostar det mellan 50 och 26 kronor timmen, och i Zon 3-5 kostar det mellan 15 och 5 kronor. 

Parkaden har två mycket praktiskt placerade parkeringshus i Stockholm. Ett ligger mitt i centrum med närhet till shopping och nöje, och det andra ligger mitt emot centralstationen. 

Utanför Stockholm, I förorter som Nacka och Råcksta finns det ofta parkeringsplatser med upp till 24 timmar gratis parkering. Stockholm nås enkelt via buss, tåg, eller tunnelbana. Restid varierar beroende på avgångsort och resmedel, men tar som regel ca 30 minuter.

Årliga evenemang i Stockholm

  • Smaka på Stockholm (Juni): Stockholms största (och smaskigaste!) festival, med ett överflöd av god mat och dryck. Fri entré. 
  • Stockholm Pride. (Juli/Augusti): Nordens största Pridefestival. Avslutas alltid med en imponerande Pride parad.  
  • Stockholm Jazz Festival. (Oktober): Festivalen hålls över hela Stockholm med kring 100 uppträdanden fördelat över 20 scener. Biljettprisen varierar mellan scener, från noll kronor till cirka 700 kr per person.

Camping i Stockholm

  • Gålö Havsbad: Belägen i vackra Gålö naturreservat med tillgång till bad, paddling och mycket annat. Dygnspris från 330. 
  • Tantolundens husbilscamping: Året-om-camping med närhet till Gamla Stan. Dygnspris från 300kr.    
  • First Camp City - Stockholm:  Vackert belägen camping i Flatens naturreservat med närhet till Flatensjön. Varierande pris.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Stockholm

Bästa tiden att hyra husbil i Stockholm

Weather graph for average temperatures in Stockholm
Genomsnittliga temperaturer i Stockholm per månad

Om man är ute efter värme och solsken är högsommarmånaderna juni-augusti den bästa perioden att besöka Stockholm. Juni är den soligaste månaden, med 12 timmar långa dagar, och juli är den varmaste, med en medeltemperatur på 22 grader. Liksom i resten av Sverige kan vädret vara omväxlande, och juli är inte bara den varmaste utan även den regnigaste av sommarmånaderna. Det gäller helt enkelt att förbereda sig på allt.  

Stockholm är även värt ett besök under vintern, även om temperaturerna faller något. Kallast är det i februari, då medeltemperaturen ligger på -1 grad. Under vintern kan man med behållning åka skridskor i Vasaparken, vinterpaddla i skärgården, isbada på Kaananbadet, och mycket mer. Eller varför inte mysa inne i värmen på ett spa! I december arrangeras även flera mysiga och stämningsfulla julmarknader och staden lyses upp av vackra ljusslingor och dekorationer. 

Under juni-augusti strömmar det in folk till Stockholm både från resten av Sverige och från resten av världen. Detta gör såklart att priserna stiger och tillgängligheten sjunker under denna period, men man kan komma undan billigare om man förlägger sin resa till början eller slutet av perioden, det vill säga tidig juni eller sen augusti.

Lokala alternativ

Andra städer i närheten

Indie Campers i Stockholm

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev