Sista minuten-resor behöver inte vara stress i sista minuten. Få upp till 20% rabatt på hyror med vår sommar REA!

Hyra husbil Stockholm

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Stockholm

Njut av med våra sista minuten sommarresor: Upp till 20% rabatt!

Hoppa över stressen och njut av fördelarna med vår rea. Upptäck fantastiska erbjudanden för hyra av husbil fram till slutet av september.

En kvinna som står i en Indie Campers husbil

Res som du vill

 • 2 000+ husbilar över hela Europa

 • Envägsturer tillgängliga

 • Helt digital upplevelse

 • 24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

 • Flygplatstransfer tillgänglig (Indies flotta)

 • Försäkring och 100% gratis vägassistans

 • Sängkläder, köksutrustning och städsats (Indies flotta)

 • Obegränsad km tillgänglig (Indies flotta)

Våra egna husbilar att hyra i Stockholm

Dessa husbilar finns tillgängliga i vår lokala depå i Stockholm. Få reda på vilken som passar bäst för just din road trip.

Side view of the Nomad Model
Nomad (2018)

Fiat Ducato Diesel, 2018 (tillverkad av Knaus)

L2H2 2.3 Multijet 130

 • 4 Personer

  Sittplatser och sängar för 4 personer

 • Dimensioner

  5,41m x 2,69m x 2,75m

 • WC

  Integrerat badrum med dusch

 • 2 konvertibla dubbelsängar

  Nedre - 1.83m x 1.27m | Øvre - 1.70m x 1.20m

Atlas (5 personer)

Fiat Ducato Diesel, 2020-21 (tillverkad av Knaus)

2.3 Multijet 130

 • 5 Personer

  Sittplatser och sängar för 5 personer

 • Dimensioner

  7,01m x 3,00m x 2,79m

 • WC

  Integrerat badrum med dusch

 • 3 dubbelsängar

  Den bakre sängen - 2,01 m x 1,33 m | Sänksäng - 2,10 m x 1,23 m | Hopfällbar säng - 1,92 m x 140 m

Vad du bör veta om Stockholm

Här finns nyttig information för husbilsresenärer i Stockholm

Hur man kommer till Stockholm

Sverige är anslutet till Danmark via Öresundsbron och Danmark är anslutet till Kontinentaleuropa via Jyllands bron vilket gör det mycket smidigt att köra till Sverige. Stockholm ligger på Sveriges östkust, och man följer E4:an snett uppåt från Öresundsbron för att ta sig dit. Man kan även köra till Sverige genom Finland, eller ta en färja mellan. Stockholm har fyra internationella flygplatser: Arlanda, Bromma, Skavsta och Västerås. Arlanda är den största och populäraste flygplatsen, och hit flyger de flesta stora flygföretagen såsom SAS, KML, och Lufthansa. Det tar cirka 2–4 timmar att flyga till Stockholm från typiska destinationer som Amsterdam, London, och Berlin. Det lättaste sättet att ta sig till Stockholm från kontinenten via tåg är att åka från Köpenhamn till Stockholm centralstation. Centralstationen ligger i centrala Stockholm och därifrån kan du dessutom ta dig vidare till såväl Arlanda som resten av Sverige. Bredvid centralstationen ligger även tunnelbanestationen där du kan ta dig runt hela Stockholm med omnejd.

Parkering

Stockholm är indelat i fem olika taxeringsområden som avgör hur dyrt det är att parkera. I centrum (Zon 1-2) kostar det mellan 50 och 26 kronor timmen, och i Zon 3-5 kostar det mellan 15 och 5 kronor. Parkaden har två mycket praktiskt placerade parkeringshus i Stockholm. Ett ligger mitt i centrum med närhet till shopping och nöje, och det andra ligger mitt emot centralstationen. Utanför Stockholm, I förorter som Nacka och Råcksta finns det ofta parkeringsplatser med upp till 24 timmar gratis parkering. Stockholm nås enkelt via buss, tåg, eller tunnelbana. Restid varierar beroende på avgångsort och resmedel, men tar som regel ca 30 minuter.

Camping

Gålö Havsbad: Belägen i vackra Gålö naturreservat med tillgång till bad, paddling och mycket annat. Dygnspris från 330. Tantolundens husbilscamping: Året-om-camping med närhet till Gamla Stan. Dygnspris från 300kr. First Camp City - Stockholm: Vackert belägen camping i Flatens naturreservat med närhet till Flatensjön. Varierande pris.

Om Stockholm

Om man är ute efter värme och solsken är högsommarmånaderna juni-augusti den bästa perioden att besöka Stockholm. Juni är den soligaste månaden, med 12 timmar långa dagar, och juli är den varmaste, med en medeltemperatur på 22 grader. Liksom i resten av Sverige kan vädret vara omväxlande, och juli är inte bara den varmaste utan även den regnigaste av sommarmånaderna. Det gäller helt enkelt att förbereda sig på allt.

Stockholm är även värt ett besök under vintern, även om temperaturerna faller något. Kallast är det i februari, då medeltemperaturen ligger på -1 grad. Under vintern kan man med behållning åka skridskor i Vasaparken, vinterpaddla i skärgården, isbada på Kaananbadet, och mycket mer. Eller varför inte mysa inne i värmen på ett spa! I december arrangeras även flera mysiga och stämningsfulla julmarknader och staden lyses upp av vackra ljusslingor och dekorationer. Under juni-augusti strömmar det in folk till Stockholm både från resten av Sverige och från resten av världen. Detta gör såklart att priserna stiger och tillgängligheten sjunker under denna period, men man kan komma undan billigare om man förlägger sin resa till början eller slutet av perioden, det vill säga tidig juni eller sen augusti.

Årliga evenemang i Stockholm

Smaka på Stockholm (Juni): Stockholms största (och smaskigaste!) festival, med ett överflöd av god mat och dryck. Fri entré. Stockholm Pride. (Juli/Augusti): Nordens största Pridefestival. Avslutas alltid med en imponerande Pride parad. Stockholm Jazz Festival. (Oktober): Festivalen hålls över hela Stockholm med kring 100 uppträdanden fördelat över 20 scener. Biljettprisen varierar mellan scener, från noll kronor till cirka 700 kr per person.

Upptäck andra populära städer i Sverige

Vill du starta din road trip i Sverige men någon annanstans? Här har du några andra städer att hyra husbil i.

Populära städer utanför Sverige

Här är några av de mest sökta alternativen till Stockholm i andra länder

Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev