🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Hyra husbil Stockholm

Hyra husbil Stockholm

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Stockholm

Festivaler Säsong Erbjudanden 🎆

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: FESTIVALS24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Lake house with high trees behind

Plåtis Stockholm

Stockholm är en sprudlande stad fylld med kultur, historia, god mat, intressanta människor och vackra byggnader. Stockholm är hem till den kungliga familjen och det är också hit många av världens största artister kommer för att uppträda.

 I Stockholm kan du besöka Gamla Stan; ett historiskt centrum med byggnader som härstammar från 16- och 1700-talet (och där en del gränder är knappt en armlängd breda!). 

Stockholm är den perfekta utgångspunkten för dig som vill hyra husbil då det finns gott om utflyktsmål runt staden som är väl värda ett besök.  Vackra Sigtuna tillexempel, som stoltserar med medeltida ruiner och, sommartid, drivor av kulturevenemang. Mariefred är också ett fint resmål, där man kan besöka Gripsholms slott och njuta av utsikten över Mälaren

Att ta sig till Stockholm

Sverige är anslutet till Danmark via Öresundsbron och Danmark är anslutet till Kontinentaleuropa via Jyllands bron vilket gör det mycket smidigt att köra till Sverige. Stockholm ligger på Sveriges östkust, och man följer E4:an snett uppåt från Öresundsbron för att ta sig dit. Man kan även köra till Sverige genom Finland, eller ta en färja mellan.  

 Stockholm har fyra internationella flygplatser: Arlanda, Bromma, Skavsta och Västerås. Arlanda är den största och populäraste flygplatsen, och hit flyger de flesta stora flygföretagen såsom SAS, KML, och Lufthansa. Det tar cirka 2–4 timmar att flyga till Stockholm från typiska destinationer som Amsterdam, London, och Berlin. 

Det lättaste sättet att ta sig till Stockholm från kontinenten via tåg är att åka från Köpenhamn till Stockholm centralstation. Centralstationen ligger i centrala Stockholm och därifrån kan du dessutom ta dig vidare till såväl Arlanda som resten av Sverige. Bredvid centralstationen ligger även tunnelbanestationen där du kan ta dig runt hela Stockholm med omnejd. 

Parkering i Stockholm

Stockholm är indelat i fem olika taxeringsområden som avgör hur dyrt det är att parkera. I centrum (Zon 1-2) kostar det mellan 50 och 26 kronor timmen, och i Zon 3-5 kostar det mellan 15 och 5 kronor. 

Parkaden har två mycket praktiskt placerade parkeringshus i Stockholm. Ett ligger mitt i centrum med närhet till shopping och nöje, och det andra ligger mitt emot centralstationen. 

Utanför Stockholm, I förorter som Nacka och Råcksta finns det ofta parkeringsplatser med upp till 24 timmar gratis parkering. Stockholm nås enkelt via buss, tåg, eller tunnelbana. Restid varierar beroende på avgångsort och resmedel, men tar som regel ca 30 minuter.

Årliga evenemang i Stockholm

  • Smaka på Stockholm (Juni): Stockholms största (och smaskigaste!) festival, med ett överflöd av god mat och dryck. Fri entré. 
  • Stockholm Pride. (Juli/Augusti): Nordens största Pridefestival. Avslutas alltid med en imponerande Pride parad.  
  • Stockholm Jazz Festival. (Oktober): Festivalen hålls över hela Stockholm med kring 100 uppträdanden fördelat över 20 scener. Biljettprisen varierar mellan scener, från noll kronor till cirka 700 kr per person.

Camping i Stockholm

  • Gålö Havsbad: Belägen i vackra Gålö naturreservat med tillgång till bad, paddling och mycket annat. Dygnspris från 330. 
  • Tantolundens husbilscamping: Året-om-camping med närhet till Gamla Stan. Dygnspris från 300kr.    
  • First Camp City - Stockholm:  Vackert belägen camping i Flatens naturreservat med närhet till Flatensjön. Varierande pris.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn
Lokala alternativ

Andra städer i närheten

Indie Campers i Stockholm