RV Rental Scotland

Hyra husbil Storbritannien

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Storbritannien

Sommarrea 🌞

Spara upp till 30% på alla Indie Campervans och ytterligare 5% om du bokar 10+ nätter med koden: SALES24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

small town scenery in the UK

Allt om att hyra husbil i Storbritannien

De brittiska nationerna delar en komplicerad historia, och inte mindre än 32 platser på UNESCOs världsarvslista, och har ett varierat landskap. Prydliga paket jordbruksmark i sydost driver in i böljande kullar i norr, snöiga berg i Wales, episka lochs (sjöar) i Skottland och en hel symfoni av Game of Thrones-vyer i Nordirland. Jurassic Coast of the southwest bidrar till en av de längsta nationella kusterna på planeten, medan sådana platser som Stonehenge, Lake District och North York Moors har imponerat besökare i bokstavligen hundratals år.

Visste du det?

Även om det är en av de mest igenkända bilderna i världen, har Union Jack ingen laglig ställning som nationell flagga och har använts i mer än 300 år enbart av tradition.

Katedralstaden Lichfield i Staffordshire ligger längst bort från havet, som fortfarande ligger bara 135 kilometer bort.

Storbritannien har haft 61 olika kungar och drottningar. Drottning Elizabeth II innehar rekordet för den längsta regeringstiden efter hennes kröning 1952. Den kortaste regeringstiden var lady Jane Grey, drottning i bara 9 dagar 1553.

Campingplats

Wild camping är inte tillåtet i Storbritannien. I Skottlands andra nationalpark, Loch Lomond & the Trossachs, krävs tillstånd mellan mars och september på grund av dess popularitet.

Körning i Storbritannien

Storbritannien kör på vänster sida av vägen. Det finns inga gränsformaliteter mellan de fyra nationerna.

Ett bra motorvägsnät förbinder de flesta större städer. Hastighetsgränsen är 112 km/h. På landsbygden i Skottland och Nordirland är enkelspåriga vägar vanliga. Passerande platser finns med några hundra meter.

Det finns väldigt få avgiftsbelagda vägar i Storbritannien, varav den viktigaste är M6 Toll runt Birmingham i Midlands. Priserna för husbilar varierar från £ 8-12. Vissa broar tar också ut en avgift, framför allt Humber Bridge i norra England. Campervan-avgifterna börjar på £ 1.35. Med noggrann planering kan alternativa gratis rutter användas.

Årliga evenemang i Storbritannien

  • Drottningens officiella födelsedag, juni: Se den brittiska huvudstaden i all sin pompa och ståt med Trooping the Colour-ceremonin, som involverar hundratals scharlakansröda soldater. Observerande på gatan är gratis.
  • Wimbledon Fjorton dagar, juni-juli: Storbritannien blir tennisgalet när Wimbledonmästerskapen äger rum. Markpass kostar runt £ 20, en plats för herrfinalen kommer att kosta dig runt £ 225.
  • Guy Fawkes Night, November: Till minne av en komplott för att spränga parlamentet 1605, byggs det brasor i stora som små städer och visas upp imponerande fyrverkerier. Ofta gratis, annars har de största små festligheterna entréavgifter på cirka £ 8.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn