Njut av hösten i en husbil! Spara upp till 20 % på utvalda resor.

Hyra husbil Storbritannien

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Storbritannien

Fira hösten med upp till 20 % rabatt!

Vill du njuta av hösten i en husbil? Vi har erbjudanden på utvalda resor! Njut av fallande löv från din mysiga husbil med upp till 20 % rabatt!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis ändringar och flexibel betalning

Du kan ändra dina bokningsuppgifter upp till 72 timmar före resan! Du betalar också bara hela beloppet för din bokning 17 dagar före resan.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

small town scenery in the UK

Allt om att hyra husbil i Storbritannien

De brittiska nationerna delar en komplicerad historia, och inte mindre än 32 platser på UNESCOs världsarvslista, och har ett varierat landskap. Prydliga paket jordbruksmark i sydost driver in i böljande kullar i norr, snöiga berg i Wales, episka lochs (sjöar) i Skottland och en hel symfoni av Game of Thrones-vyer i Nordirland. Jurassic Coast of the southwest bidrar till en av de längsta nationella kusterna på planeten, medan sådana platser som Stonehenge, Lake District och North York Moors har imponerat besökare i bokstavligen hundratals år.

Visste du det?

Även om det är en av de mest igenkända bilderna i världen, har Union Jack ingen laglig ställning som nationell flagga och har använts i mer än 300 år enbart av tradition.

Katedralstaden Lichfield i Staffordshire ligger längst bort från havet, som fortfarande ligger bara 135 kilometer bort.

Storbritannien har haft 61 olika kungar och drottningar. Drottning Elizabeth II innehar rekordet för den längsta regeringstiden efter hennes kröning 1952. Den kortaste regeringstiden var lady Jane Grey, drottning i bara 9 dagar 1553.

Campingplats

Wild camping är inte tillåtet i Storbritannien. I Skottlands andra nationalpark, Loch Lomond & the Trossachs, krävs tillstånd mellan mars och september på grund av dess popularitet.

Körning i Storbritannien

Storbritannien kör på vänster sida av vägen. Det finns inga gränsformaliteter mellan de fyra nationerna.

Ett bra motorvägsnät förbinder de flesta större städer. Hastighetsgränsen är 112 km/h. På landsbygden i Skottland och Nordirland är enkelspåriga vägar vanliga. Passerande platser finns med några hundra meter.

Det finns väldigt få avgiftsbelagda vägar i Storbritannien, varav den viktigaste är M6 Toll runt Birmingham i Midlands. Priserna för husbilar varierar från £ 8-12. Vissa broar tar också ut en avgift, framför allt Humber Bridge i norra England. Campervan-avgifterna börjar på £ 1.35. Med noggrann planering kan alternativa gratis rutter användas.

Årliga evenemang i Storbritannien

  • Drottningens officiella födelsedag, juni: Se den brittiska huvudstaden i all sin pompa och ståt med Trooping the Colour-ceremonin, som involverar hundratals scharlakansröda soldater. Observerande på gatan är gratis.
  • Wimbledon Fjorton dagar, juni-juli: Storbritannien blir tennisgalet när Wimbledonmästerskapen äger rum. Markpass kostar runt £ 20, en plats för herrfinalen kommer att kosta dig runt £ 225.
  • Guy Fawkes Night, November: Till minne av en komplott för att spränga parlamentet 1605, byggs det brasor i stora som små städer och visas upp imponerande fyrverkerier. Ofta gratis, annars har de största små festligheterna entréavgifter på cirka £ 8.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn
couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu