Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Storbritannien

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Storbritannien

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

small town scenery in the UK

Allt om att hyra husbil i Storbritannien

De brittiska nationerna delar en komplicerad historia, och inte mindre än 32 platser på UNESCOs världsarvslista, och har ett varierat landskap. Prydliga paket jordbruksmark i sydost driver in i böljande kullar i norr, snöiga berg i Wales, episka lochs (sjöar) i Skottland och en hel symfoni av Game of Thrones-vyer i Nordirland. Jurassic Coast of the southwest bidrar till en av de längsta nationella kusterna på planeten, medan sådana platser som Stonehenge, Lake District och North York Moors har imponerat besökare i bokstavligen hundratals år.

Visste du det?

Även om det är en av de mest igenkända bilderna i världen, har Union Jack ingen laglig ställning som nationell flagga och har använts i mer än 300 år enbart av tradition.

Katedralstaden Lichfield i Staffordshire ligger längst bort från havet, som fortfarande ligger bara 135 kilometer bort.

Storbritannien har haft 61 olika kungar och drottningar. Drottning Elizabeth II innehar rekordet för den längsta regeringstiden efter hennes kröning 1952. Den kortaste regeringstiden var lady Jane Grey, drottning i bara 9 dagar 1553.

Campingplats

Den enda delen av Storbritannien där det är tillåtet att slå läger fritt är i Skottland, där det är tillåtet på någon offentlig mark, inklusive i Cairngorms National Park. Tillstånd krävs dock i Skottlands andra nationalpark, Loch Lomond & the Trossachs, mellan mars och september på grund av dess popularitet. I motsatt ände av Storbritannien har Dartmoor dedikerade platser för ryggsäckscamping också. På samma sätt tolereras det i allmänhet en bit bort från bosättningar i Lake District. Det är normalt bra att campa på privat mark – så länge man ber markägaren om tillstånd först.

Körning i Storbritannien

Storbritannien kör på vänster sida av vägen. Det finns inga gränsformaliteter mellan de fyra nationerna.

Ett bra motorvägsnät förbinder de flesta större städer. Hastighetsgränsen är 112 km/h. På landsbygden i Skottland och Nordirland är enkelspåriga vägar vanliga. Passerande platser finns med några hundra meter.

Det finns väldigt få avgiftsbelagda vägar i Storbritannien, varav den viktigaste är M6 Toll runt Birmingham i Midlands. Priserna för husbilar varierar från £ 8-12. Vissa broar tar också ut en avgift, framför allt Humber Bridge i norra England. Campervan-avgifterna börjar på £ 1.35. Med noggrann planering kan alternativa gratis rutter användas.

Årliga evenemang i Storbritannien

  • Drottningens officiella födelsedag, juni: Se den brittiska huvudstaden i all sin pompa och ståt med Trooping the Colour-ceremonin, som involverar hundratals scharlakansröda soldater. Observerande på gatan är gratis.
  • Wimbledon Fjorton dagar, juni-juli: Storbritannien blir tennisgalet när Wimbledonmästerskapen äger rum. Markpass kostar runt £ 20, en plats för herrfinalen kommer att kosta dig runt £ 225.
  • Guy Fawkes Night, November: Till minne av en komplott för att spränga parlamentet 1605, byggs det brasor i stora som små städer och visas upp imponerande fyrverkerier. Ofta gratis, annars har de största små festligheterna entréavgifter på cirka £ 8.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din resa

När ska man hyra en husbil i Storbritannien?

Weather graph for average temperatures in the UK
Medeltemperaturer i Storbritannien

Storbritannien ligger bara 32 kilometer från det europeiska fastlandet och består av fyra nationer: England, Skottland, Wales och Nordirland. De delar ett tempererat klimat, med milda vintrar och svala somrar, även om det ofta sägs att du kan uppleva alla fyra årstiderna inom en enda dag oavsett årstid.

Medeltemperaturen under vintermånaderna november till mars är 3-9°C, med februari vanligtvis den kallaste. Det är sällsynt att dagstemperaturen sjunker under fryspunkten länge, och genom att slå in värmen är det möjligt att njuta av någon av de sevärdheter du kan tänka dig att vara destinationer endast för sommaren, till exempel Yorkshire Dales.

Den andra viktiga prylen att packa för alla som vill hyra en husbil i Storbritannien är ett paraply. Nederbörden är ganska jämn under hela året. Perioden från april till september är den torraste och motsvarar den brittiska sommaren.

Sommartemperaturerna varierar från 10-20°C i genomsnitt. Det kan vara betydligt varmare i "Home Counties" runt London, där temperaturen är närmare 24-28°C.

Hösten ser kvällarna stänga in sig och temperaturen börjar sjunka, men det är också en av de mest kulturellt betydelsefulla tiderna på året, med Guy Fawkes Night-firande ett stort fokus. Våren kan vara lika orolig, men får ett välkommet uppsving för soltimmar, vilket hjälper till att animera evenemang runt påsk, från pannkakstävlingar till välklädda festligheter i byarna i Derbyshire.

Våren är därför en utmärkt tid att hyra en husbil i Storbritannien. Då har spåren i landets uppsjö av internationellt kända nationalparker torkat, men ändå är hyrespriserna fortfarande (med undantag för de två veckorna runt påsk) låga jämfört med juli- och augustitoppen.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev