Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Stuttgart

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Stuttgart

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Big castle at the top of a forest hill

Plåtis Stuttgart

Som huvudstad i Baden-Württemberg är Stuttgart förmodligen den viktigaste staden i regionen. Det är även känt som porten till den franska regionen Alsace, känt för sina fina viner. Böljande kullar, som har gott om vingårdar, hittar du många i Stuttgart. Staden är stolt över sitt vin och gillar att fira sin framgång under hela året.
Med cirka 600 000 invånare är det inte en enorm stad, men Stuttgart har fortfarande mycket som kan fängsla sina besökare. Som universitetsstad försöker Stuttgart tillgodose sin yngre befolkning och engagera dem. Neckarfloden och kullarna längs floden är inte bara ett framträdande industriellt nav, utan även ett bra ställe för att svalka sig på sommaren.. För att hyra en husbil i Stuttgart och få ut det mesta av sommaren rekommenderar vi en plats nära vattnet.

Att ta sig till Stuttgart

Den sydvästra tyska staden har mycket goda förbindelser med resten av Tyskland och dess europeiska grannar. Från den franska gränsstaden Strasbourg (via A5 & A8) tar det cirka två timmar med bil. Från Basel i Schweiz (även via A5 & A8) tar körningen cirka tre timmar. Från Nürnberg (via A6 & A81) och München (via A8), de närmaste större städerna i Tyskland, tar bilresan till Stuttgart bara två och en halv timme.
Stuttgart har en egen internationell flygplats. Flygdestinationerna är oftast Europas viktigaste städer. För en långdistansflygning måste du dock byta.
Du behöver inte vänta länge på kollektivtrafiken i stadens centrum. Det är också lätt att resa runt Stuttgart utan att ta fram bilnycklarna. Du kan till och med resa dit med lokaltåg eller buss från Frankrike och Schweiz. Tåget är dock det bästa alternativet från andra tyska städer.

Parkering i Stuttgart

Stuttgart har olika parkeringszoner. Beroende på vilket område du vill parkera i kan du betala för att parkera från en halvtimme till flera timmar.
Om du vill lämna ditt fordon på en parkering i ett parkeringshus på flera våningar är det bäst att använda den billigaste i stan, "Parkhaus Schlossstraße" för € 1,70 per timme. Königsbau-Passagen APOCA är en underjordisk parkering som är väldigt praktiskt med sitt centrala läge. Här kostar det € 2.50 per timme.
Du kan bara utnyttja gratis parkering i stadens centrum på helgerna. Det är dock alltid möjligt att parkera gratis på P+R-parkeringarna utanför stadens centrum. De största P+R-parkeringarna är Sommerrain och Ruhbank, vilka ligger cirka tio minuter med kollektivtrafik från stadens centrum.

Årliga evenemang i Stuttgart

  • Retro Klassiker Stuttgart (Juli): Europas största klassiska bilmässa hålls varje år på Stuttgart Exhibition Centre. En trevlig dag för bilentusiaster och nya beundrare. Biljetter från € 15.
  • Stuttgart sommarfestival (Augusti): Stadsfestivalen är en riktig hit som lockar cirka 500 000 besökare varje år. God mat, musik och ljusshower gör att besökarna kommer tillbaka, år efter år. Inträde till stadsfestivalen är gratis.
  • Stuttgart vinfestival (augusti/september): Ett paradis för vin- och matälskare. Evenemanget inkluderar provsmakningar, matlagningsdemonstrationer och levande musik. Inträde: gratis.

Camping i Stuttgart

  • Camping Cannstatter Wasen: ett anlagt grönområde med lekplats, som ligger i stadens centrum kan nås med lokaltåg, öppet året runt. Pris från cirka € 15
  • AZUR Camping Swabian Alb: Rymligt utrymme med utomhuspool. Ungefär en timme söder om Stuttgart. Pris per dag för två personer: € 30.
  • Campingpark Breitenauer Se: Inbäddat bland gröna kullar och vid sjön Breitenau. Cirka 60 km norr om staden. Pris för två personer: € 30

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Stuttgart

Bästa tiden att hyra husbil i Stuttgart

Weather graph for average temperatures in Stuttgart
Genomsnittliga temperaturer i Stuttgart per månad

Denna sydvästra tyska stads klimat klassas som varmt och tempererat och ligger cirka 250 meter över havet. Men du kan mycket väl behöva ditt paraply i Stuttgart, de regnigaste månaderna är maj, juni och juli. Temperaturen i Stuttgart tenderar att vara behaglig. Även på vintern sjunker temperaturen sällan under noll. Temperaturen är högst på sommaren, från juni till augusti. Som redan nämnts är nederbörd inte något ovanligt under sommaren.

Ändå är detta den perfekta tiden att hyra en husbil i Stuttgart. Campingplatserna utanför staden är ett riktigt naturskönt, och du kan ta ett dopp i floden Neckar eller svalka dig i en av de många sjöarna. Dessutom hålls de mest populära evenemangen under sommaren. Sommarfestivalen är en unik utomhusfest för människor i Stuttgart firar liksom Stuttgart vinfestival i slutet av augusti. Eftersom dessa evenemang är så populära bland besökare från resten av Tyskland, höjer några av campingplatserna sina priser. Så se till att planerar och boka dina campingplatser i förväg.

På vintern är det mindre liv och rörelse i staden. Även om du kan behöva din snöskyffel ofta, och det är inte för en lättare skyffling av den vita nederbörden. Den bästa delen av vintern är utan tvekan julmarknaden i stadens centrum. Ni som inte räds det kyliga klimatet kan övernatta i skåpbilen under denna tid, eftersom några av campingplatserna är öppna året runt.

Indie Campers i Stuttgart

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev