🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

RV rental in Stuttgart

Hyra husbil Stuttgart

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Stuttgart

Festivaler Säsong Erbjudanden 🎆

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: FESTIVALS24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

Big castle at the top of a forest hill

Plåtis Stuttgart

Som huvudstad i Baden-Württemberg är Stuttgart förmodligen den viktigaste staden i regionen. Det är även känt som porten till den franska regionen Alsace, känt för sina fina viner. Böljande kullar, som har gott om vingårdar, hittar du många i Stuttgart. Staden är stolt över sitt vin och gillar att fira sin framgång under hela året.
Med cirka 600 000 invånare är det inte en enorm stad, men Stuttgart har fortfarande mycket som kan fängsla sina besökare. Som universitetsstad försöker Stuttgart tillgodose sin yngre befolkning och engagera dem. Neckarfloden och kullarna längs floden är inte bara ett framträdande industriellt nav, utan även ett bra ställe för att svalka sig på sommaren.. För att hyra en husbil i Stuttgart och få ut det mesta av sommaren rekommenderar vi en plats nära vattnet.

Att ta sig till Stuttgart

Den sydvästra tyska staden har mycket goda förbindelser med resten av Tyskland och dess europeiska grannar. Från den franska gränsstaden Strasbourg (via A5 & A8) tar det cirka två timmar med bil. Från Basel i Schweiz (även via A5 & A8) tar körningen cirka tre timmar. Från Nürnberg (via A6 & A81) och München (via A8), de närmaste större städerna i Tyskland, tar bilresan till Stuttgart bara två och en halv timme.
Stuttgart har en egen internationell flygplats. Flygdestinationerna är oftast Europas viktigaste städer. För en långdistansflygning måste du dock byta.
Du behöver inte vänta länge på kollektivtrafiken i stadens centrum. Det är också lätt att resa runt Stuttgart utan att ta fram bilnycklarna. Du kan till och med resa dit med lokaltåg eller buss från Frankrike och Schweiz. Tåget är dock det bästa alternativet från andra tyska städer.

Parkering i Stuttgart

Stuttgart har olika parkeringszoner. Beroende på vilket område du vill parkera i kan du betala för att parkera från en halvtimme till flera timmar.
Om du vill lämna ditt fordon på en parkering i ett parkeringshus på flera våningar är det bäst att använda den billigaste i stan, "Parkhaus Schlossstraße" för € 1,70 per timme. Königsbau-Passagen APOCA är en underjordisk parkering som är väldigt praktiskt med sitt centrala läge. Här kostar det € 2.50 per timme.
Du kan bara utnyttja gratis parkering i stadens centrum på helgerna. Det är dock alltid möjligt att parkera gratis på P+R-parkeringarna utanför stadens centrum. De största P+R-parkeringarna är Sommerrain och Ruhbank, vilka ligger cirka tio minuter med kollektivtrafik från stadens centrum.

Årliga evenemang i Stuttgart

  • Retro Klassiker Stuttgart (Juli): Europas största klassiska bilmässa hålls varje år på Stuttgart Exhibition Centre. En trevlig dag för bilentusiaster och nya beundrare. Biljetter från € 15.
  • Stuttgart sommarfestival (Augusti): Stadsfestivalen är en riktig hit som lockar cirka 500 000 besökare varje år. God mat, musik och ljusshower gör att besökarna kommer tillbaka, år efter år. Inträde till stadsfestivalen är gratis.
  • Stuttgart vinfestival (augusti/september): Ett paradis för vin- och matälskare. Evenemanget inkluderar provsmakningar, matlagningsdemonstrationer och levande musik. Inträde: gratis.

Camping i Stuttgart

  • Camping Cannstatter Wasen: ett anlagt grönområde med lekplats, som ligger i stadens centrum kan nås med lokaltåg, öppet året runt. Pris från cirka € 15
  • AZUR Camping Swabian Alb: Rymligt utrymme med utomhuspool. Ungefär en timme söder om Stuttgart. Pris per dag för två personer: € 30.
  • Campingpark Breitenauer Se: Inbäddat bland gröna kullar och vid sjön Breitenau. Cirka 60 km norr om staden. Pris för två personer: € 30

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn

Indie Campers i Stuttgart