Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil nära Sundsvall

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Sundsvall

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

rött hus i Sundsvall

Plåtis Sundsvall

Sundsvall är Norrlands tredje största stad, och grundades på 1620-talet. År 1888 var Sundsvall med om en förödande brand, som än idag är den mest katastrofala branden Sverige någonsin sett. Branden, vars orsak är okänd, uppstod en varm och torr sommardag och på enbart 9 timmar hade staden brunnit ned och 9000 människor stod hemlösa. Men sundsvallsborna tog nya tag, och på bara sex år byggde de 600 stenhus som nu utgör Sundsvalls stadskärna: Stenstaden. Idag är Sundsvall känt som en av Sveriges vackraste städer, just tack vare stenhusens tilltalande arkitektur.

Att ta sig till Sundsvall

Sundsvall är väl förbundet med resten av Sverige via väg E4, vilket för det mycket enkelt att ta sig dit med bil och husbil. Det tar drygt 5 timmar att köra mellan Sundsvall och Stockholm, och man kan även ta bussen till Sundsvall från flera stora svenska städer. Det går självklart även att nå Sundsvall via tåg, och från till exempel Göteborg tar resan omkring 8 timmar. Sundsvall Timrå Airport trafikeras av bland annat TUI och SAS, och förutom charterflyg så går det även inrikesflyg till och från Bromma, Arlanda, och Visby. Flyget mellan Sundsvall och Stockholm Arlanda tar just under en timme.

Parkering i Sundsvall

Sundsvall är indelat i fem zoner. Gatuparkering i centrum (Stenstan) kostar cirka 15 kr/timmen dagtid, vardagar såväl som helgdagar. Parkering i parkeringshus eller ytparkering i Stenstan kostar runt 6–10 kr/timmen på vardagar och ligger på 0-1 kr/timmen helgdagar och dag före helgdag. Utanför Stenstan kostar det 5 kr/timmen att parkera på vardagar mellan 08.00–19.00, och övrig tid är det avgiftsfritt.

Årliga evenemang i Sundsvall

Thaifestivalen (Juli): En välbesökt festival fullspäckad med uppträdanden, musik, fakirshower, delikat mat från Thailand, marknad, thaiboxning, dans, och mycket mer. Gratis tillträde.

Nationaldagen (6 juni): Ett av Sveriges största nationaldagsfiranden, fyllt med musik, kultur, gemenskap, och glädje. Gratis.

Julmarknad (December):  Stämningsfull julmarknad med massor av bord, godsaker, prylar, pyssel, aktiviteter, och besök av självaste tomtefar. Gratis tillträde.

Camping i Sundsvall

  • First Camp Fläsian- Sundsvall: Etagebygd camping med havsutsikt och havsbad. Husbilscamping cirka 370 kr /natten. Rörlig prissättning.
  • Bergafjärdens Camping & Havsbad: Camping med egen restaurang, bar, café, och havsbad. Husbilscamping från 300 kr/natten.
  • Vivstavarvstjärns Camping: Camping med perfekt läge för att besöka sevärdheter som Thaipaviljongen, Höga Kusten, Döda Fallet, med mera.  Husbilscamping från 290 kr/natten.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Sundsvall

Bästa tiden att hyra husbil i Sundsvall

Temperaturer per månad för Sundsvall i en graf
Genomsnittliga temperaturer i Sundsvall per månad

Sundsvall ligger i landskapet Medelpad och har ett tempererat klimat med tydliga övergångar mellan de fyra årstiderna. Staden får rikligt med nederbörd året om, men får överraskande nog minst nederbörd under våren. I mars-april dippar temperaturen fortfarande ibland ner till minusgrader, men i maj börjar värmen göra sig ordentligt hemmastad. Under sommarmånaderna är dagarna långa och varma, och medan medeltemperaturen ligger på cirka 18 grader är det är inte ovanligt med dagar då tempen ligger uppe i höga tjugotal. Augusti är en särskilt trevlig månad att hyra husbil och besöka Sundsvall, då campingarna börjar sänka sina priser inför lågsäsongen men vädret är fortfarande varmt och behagligt.  Vattentemperaturerna är dessutom generellt som högst i augusti, så det är en ideal månad att besöka staden för den som älskar att bada. Hösten bjuder på en skaplig del nederbörd, dock något mindre än sommarmånaderna, och fram tillslutet av oktober brukar man inte behöva oroa sig över att stöta på några minusgrader. Det är en mycket trevlig säsong att ge sig ut i det fria, så väl som att undersöka stadens utbud av spa och relax, restauranger, och underhållning.  På vintern, som brukar starta någon gång i november, får Sundsvall en hel del snö och minusgrader. I Januari ligger medeltempend dagtid på cirka -1 grad, och det blir sällan varmare än 6 plusgrader. Men sundsvallsborna är allt annat än rädda för vintern, och ser tvärtom fram emot all den härliga skidåkning som snön och vintern erbjuder. Förutom att det finns många fina längdskidspår runtom Sundsvall så har de dessutom något så otippat, men fantastiskt, som en slalombacke mitt i stan! Backen är tillgänglig och lämplig för alla – från barnfamiljer till slalomfantaster - och brukar hålla uppe mellan december och april. 

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev