utsikt över skog, stad och flod

Hyra husbil nära Sundsvall

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Sundsvall

Sommarrea 🌞

Spara upp till 30% på alla Indie Campervans och ytterligare 5% om du bokar 10+ nätter med koden: SALES24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

rött hus i Sundsvall

Plåtis Sundsvall

Sundsvall är Norrlands tredje största stad, och grundades på 1620-talet. År 1888 var Sundsvall med om en förödande brand, som än idag är den mest katastrofala branden Sverige någonsin sett. Branden, vars orsak är okänd, uppstod en varm och torr sommardag och på enbart 9 timmar hade staden brunnit ned och 9000 människor stod hemlösa. Men sundsvallsborna tog nya tag, och på bara sex år byggde de 600 stenhus som nu utgör Sundsvalls stadskärna: Stenstaden. Idag är Sundsvall känt som en av Sveriges vackraste städer, just tack vare stenhusens tilltalande arkitektur.

Att ta sig till Sundsvall

Sundsvall är väl förbundet med resten av Sverige via väg E4, vilket för det mycket enkelt att ta sig dit med bil och husbil. Det tar drygt 5 timmar att köra mellan Sundsvall och Stockholm, och man kan även ta bussen till Sundsvall från flera stora svenska städer. Det går självklart även att nå Sundsvall via tåg, och från till exempel Göteborg tar resan omkring 8 timmar. Sundsvall Timrå Airport trafikeras av bland annat TUI och SAS, och förutom charterflyg så går det även inrikesflyg till och från Bromma, Arlanda, och Visby. Flyget mellan Sundsvall och Stockholm Arlanda tar just under en timme.

Parkering i Sundsvall

Sundsvall är indelat i fem zoner. Gatuparkering i centrum (Stenstan) kostar cirka 15 kr/timmen dagtid, vardagar såväl som helgdagar. Parkering i parkeringshus eller ytparkering i Stenstan kostar runt 6–10 kr/timmen på vardagar och ligger på 0-1 kr/timmen helgdagar och dag före helgdag. Utanför Stenstan kostar det 5 kr/timmen att parkera på vardagar mellan 08.00–19.00, och övrig tid är det avgiftsfritt.

Årliga evenemang i Sundsvall

Thaifestivalen (Juli): En välbesökt festival fullspäckad med uppträdanden, musik, fakirshower, delikat mat från Thailand, marknad, thaiboxning, dans, och mycket mer. Gratis tillträde.

Nationaldagen (6 juni): Ett av Sveriges största nationaldagsfiranden, fyllt med musik, kultur, gemenskap, och glädje. Gratis.

Julmarknad (December):  Stämningsfull julmarknad med massor av bord, godsaker, prylar, pyssel, aktiviteter, och besök av självaste tomtefar. Gratis tillträde.

Camping i Sundsvall

  • First Camp Fläsian- Sundsvall: Etagebygd camping med havsutsikt och havsbad. Husbilscamping cirka 370 kr /natten. Rörlig prissättning.
  • Bergafjärdens Camping & Havsbad: Camping med egen restaurang, bar, café, och havsbad. Husbilscamping från 300 kr/natten.
  • Vivstavarvstjärns Camping: Camping med perfekt läge för att besöka sevärdheter som Thaipaviljongen, Höga Kusten, Döda Fallet, med mera.  Husbilscamping från 290 kr/natten.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn