Sista minuten-resor behöver inte vara stress i sista minuten. Få upp till 20% rabatt på hyror med vår sommar REA!

Hyra husbil Sverige

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Sverige

Njut av med våra sista minuten sommarresor: Upp till 20% rabatt!

Hoppa över stressen och njut av fördelarna med vår rea. Upptäck fantastiska erbjudanden för hyra av husbil fram till slutet av september.

En kvinna som står i en Indie Campers husbil

Res som du vill

 • 2 000+ husbilar över hela Europa

 • Envägsturer tillgängliga

 • Helt digital upplevelse

 • 24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

 • Flygplatstransfer tillgänglig (Indies flotta)

 • Försäkring och 100% gratis vägassistans

 • Sängkläder, köksutrustning och städsats (Indies flotta)

 • Obegränsad km tillgänglig (Indies flotta)

Våra egna husbilar att hyra i Sverige

Dessa husbilar finns tillgängliga i vår lokala depå i Sverige. Få reda på vilken som passar bäst för just din road trip.

Nomad

Fiat Ducato Diesel, 2019-21 (tillverkad av Weinsberg)

L2H2 2.3 Multijet 130

 • 4 Personer

  Sittplatser och sängar för 4 personer

 • Dimensioner

  6m x 2,69m x 2,75m

 • WC

  Integrerat badrum med dusch

 • 2 konvertibla dubbelsängar

  Nedre - 1.83m x 1.27m | Övre - 1.70m x 1.20m

Atlas (5 personer)

Fiat Ducato Diesel, 2020-21 (tillverkad av Knaus)

2.3 Multijet 130

 • 5 Personer

  Sittplatser och sängar för 5 personer

 • Dimensioner

  7,01m x 3,00m x 2,79m

 • WC

  Integrerat badrum med dusch

 • 3 dubbelsängar

  Den bakre sängen - 2,01 m x 1,33 m | Sänksäng - 2,10 m x 1,23 m | Hopfällbar säng - 1,92 m x 140 m

Var du kan starta din resa i Sverige

Hyr husbil i någon av våra populära städer i Sverige. Kolla in vilka husbilar vi har tillgängliga lokalt, populära resplaner och få lokala resetips.

Hyra husbil Stockholm
Stockholm

Stockholm är en sprudlande stad fylld med kultur, historia, god mat, intressanta människor och vackra byggnader. Stockholm är hem till den kungliga familjen och det är också hit många av världens största artister kommer för att uppträda. I Stockholm kan du besöka Gamla Stan; ett historiskt centrum med byggnader som härstammar från 16- och 1700-talet (och där en del gränder är knappt en armlängd breda!). Stockholm är den perfekta utgångspunkten för dig som vill hyra husbil då det finns gott om utflyktsmål runt staden som är väl värda ett besök. Vackra Sigtuna tillexempel, som stoltserar med medeltida ruiner och, sommartid, drivor av kulturevenemang. Mariefred är också ett fint resmål, där man kan besöka Gripsholms slott och njuta av utsikten över Mälaren.

RV rental Malmö
Malmö

Malmö är Sveriges tredje största och snabbast växande stad, och har smeknamnet ”parkernas stad” på grund av de stora parkanläggningarna mitt i staden. Namnet är dock något förlegat, då Malmö rent statistiskt har näst minst grönyta av alla Sveriges tätorter. Staden är känd för att vara hemort åt en rad kända författare, musiker, skådespelare, konstnärer, och andra högt framstående individer. Konst och kultur utgör en stor del av Malmös identitet, och det är även det som drar många till staden.

Vad du bör veta om Sverige

Här finns nyttig information för husbilsresenärer i Sverige

Road trip i Sverige

- Sveriges infrastruktur är mycket god och både motorvägar och motortrafikleder håller övervägande god kvalité. Infrastrukturavgifter och trängselavgifter (en sorts skatt för att minska trafikträngsel) tas enbart ut på ett fåtal ställen (se nedan) och betalas i efterhand via autogiro, e-faktura eller inbetalningskort som skickas direkt till föraren. Förare av utlandsregistrerade bilar rekommenderas registrera sig hos EPASS24. Då dras avgifterna automatiskt. - Broavgifter på tas ut på 5-7 kr på Sundsvallsbron och Motalabron, och 24 kr per passagerare på Svinesundsbron. För husbil/husvagn kostar det mellan 1000-2000 kr att korsa Öresundsbron, beroende på storlek. Medlemmar i Club BroPass betalar halva priset. I Stockholm och Göterborg tas trängselskatt ut under vardagar, med vissa undantag. - Bilkörning sker på höger sida.

Camping i Sverige

Sverige är känt för sin rika natur och kärlek till friluftsliv. Enbart 3% av Sveriges markyta är bebyggd, och 69% är täckt av skog. I Sverige finns något som kallas allemansrätten, vilket innebär att alla personer har rätt att röra sig genom skog och mark. Kortare uppehåll på annans mark är tillåtet så länge marken inte skadas, och så länge man inte inkräktar på någons direkta bostadsområde. Medan kortvarig tältning (ca ett dygn) oftast tillåts under allemansrätten, räknas oftast även kortvarig husvagnscamping på privat mark överskrida allemansrätten. Därför bör man söka sig till officiella campingplatser och ställplatser, något det finns gott om över hela landet. Det är dock tillåtet att spendera ett dygn i husvagn på en parkering. Populära destinationer inkluderar Skuleskogens nationalpark, Fulufjället, Upplandsleden, Kungsleden och Gotland.

3 "fun facts" om Sverige

- Sverige är bäst i världen på att tala engelska, bland länder som inte har engelska som förstaspråk. - Svenskarna är så bra på återvinning att Sverige importerar andra länders sopor mot betalning. - Musik är en av Sveriges största exporter. Både genom svenska världsstjärnor som ABBA och Zara Larsson, men också genom låtskrivare bakom kända låtar av till exempel Taylor Swift och The Weeknd.

Händelser för din husbilsresa i Sverige

Midsommar: denna folkkära högtid firas i juni och det arrangeras både privata och publika firanden runtom i landet. Urkult: En folk- och världsmusikfestival som hålls i Näsåker varje sommar. En dagsbiljett kostar 590 kr per vuxen. Göteborgs kulturkalas: I mitten av augusti hålls en gratis kulturfestival i Göteborg, som bjuder på konserter, dans, film, aktiviteter, och andra roliga upplevel

Om Sverige

Vädret i Sverige kan vara omväxlande och svårförutspått då merdelen av landet ligger inom vad som kallas västvindbältet, där ständiga lågtrycksbildningar uppstår mellan zoner av varm och kall luft. Sverige refereras ofta kärleksfullt till som “ett avlångt land”, och det är därmed knappast förvånande att klimatet även varierar från norr till söder: Norra Sverige har ett subarktiskt klimat och får rikligt med snö under vintrarna, vilket skapar fantastiska möjligheter för att bedriva vinteraktiviteter såsom slalom, långfärdsskidåkning, skridskoåkning, skoter körande, isbadande, pimpling, och mycket annat. Medeltemperaturen i Norrland ligger på -5 °C men det är inte ovanligt att temperaturen faller under -20°C. e Södra Sverige har ett hemiborealt klimat och erhåller betydligt mildare vintrar, dock upplever de även snöfall. Sommaren infaller tidigare i söder, och redan i början av Maj brukar den meteorologiska sommaren anlända till de södra delarna av Skåne. Längden på dagarna skiljer sig markant mellan vinter och sommar i Sverige, och de långa dagarna och ljusa nätterna gör sommarmånaderna till en fantastisk tid att besöka Sverige. I juli skiljer sig temperaturskillnaderna minst mellan norr och söder och sommarmånaderna juni-augusti utgör den perfekta tiden att hyra en husbil och utforska Sverige från topp till tå. Det finns utmärkta möjligheter till utomhusbad, naturupplevelser, camping och andra äventyr längs hela landet, och runt längst upp i norr kan man till och med uppleva den berömda midnattssolen. För dig som är intresserad av alla de fantastiska vinteraktiviteter Sverige har att erbjuda är den bästa perioden mellan november och februari, då det oftast finns gott om snö i norra och mellersta Sverige. Det är även under den här perioden du har störst chans att uppleva de magiska norrskenen. Det går utmärkt att köra även under vinterhalvåret, då vägarna hålls både plogade och sandade. Priserna är dessutom generellt lägre under vintern, vilket innebär mer pengar över till roliga aktiviteter och spännande upplevelser! Högsäsongen infaller under perioden juni-augusti, vilket innebär ökade priser och att bäst att förboka campingplatser. Under lågsäsongen maj- september sjunker priserna och det är ofta drop-in som gäller på campingarna.

De bästa regionerna i Sverige

Upptäck de bästa regionerna att hyra husbilar i Sverige och ta en road trip.

Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev