Hyra husbil Sverige

Hyra husbil Sverige

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Sverige

Sommarrea 🌞

Spara upp till 30% på alla Indie Campervans och ytterligare 5% om du bokar 10+ nätter med koden: SALES24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Lake view in a sea town

Allt om att hyra husbil i Sverige

Sverige är ett vackert och skiftande land med höga berg och djupa dalar, och har blivit berömt för sin rika natur och ljuva sommarnätter. 

Sverige är därtill hem till det prestigefyllda nobelpriset, och är även (ö)känt för den traditionella rätten surströmming – en fermenterad fisk som äts varje sensommar och luktar så illa att man äter den utomhus. 

Det bor cirka tio miljoner människor i Sverige, och de flesta bor i nedre delen av landet. Trots att Norrland utgör cirka 60% av landets yta är knappt en miljon människor bosatta där. 

Svenskar älskar friluftsliv och är gärna ute och rör sig i naturen. Under de mildare månaderna ägnar sig många åt aktiviteter som bad, klättring, segling, orientering, svampplockning och fjällvandring, och under vintermånaderna drar man gärna på sig skidorna eller skridskorna. 

Visste du det?

  • Sverige är bäst i världen på att tala engelska, bland länder som inte har engelska som förstaspråk.
  • Svenskarna är så bra på återvinning att Sverige importerar andra länders sopor mot betalning.  
  • Musik är en av Sveriges största exporter. Både genom svenska världsstjärnor som ABBA och Zara Larsson, men också genom låtskrivare bakom kända låtar av till exempel Taylor Swift och The Weeknd.

Campingplats

Sverige är känt för sin rika natur och kärlek till friluftsliv. Enbart 3% av Sveriges markyta är bebyggd, och 69% är täckt av skog. I Sverige finns något som kallas allemansrätten, vilket innebär att alla personer har rätt att röra sig genom skog och mark. 

Kortare uppehåll på annans mark är tillåtet så länge marken inte skadas, och så länge man inte inkräktar på någons direkta bostadsområde. Medan kortvarig tältning (ca ett dygn) oftast tillåts under allemansrätten, räknas oftast även kortvarig husvagnscamping på privat mark överskrida allemansrätten. Därför bör man söka sig till officiella campingplatser och ställplatser, något det finns gott om över hela landet. Det är dock tillåtet att spendera ett dygn i husvagn på en parkering. 

Populära destinationer inkluderar Skuleskogens nationalpark, Fulufjället, Upplandsleden, Kungsleden och Gotland.

Körning i Portugal

  • Sveriges infrastruktur är mycket god och både motorvägar och motortrafikleder håller övervägande god kvalité. Infrastrukturavgifter och trängselavgifter (en sorts skatt för att minska trafikträngsel) tas enbart ut på ett fåtal ställen (se nedan) och betalas i efterhand via autogiro, e-faktura eller inbetalningskort som skickas direkt till föraren. Förare av utlandsregistrerade bilar rekommenderas registrera sig hos EPASS24. Då dras avgifterna automatiskt.  
  • Broavgifter på tas ut på 5-7 kr på Sundsvallsbron och Motalabron, och 24 kr per passagerare på Svinesundsbron. För husbil/husvagn kostar det mellan 1000-2000 kr att korsa Öresundsbron, beroende på storlek. Medlemmar i Club BroPass betalar halva priset.    
  • I Stockholm och Göterborg tas trängselskatt ut under vardagar, med vissa undantag.   
  • Bilkörning sker på höger sida. 

Årliga evenemang i Sverige

  • Midsommar: Denna folkkära högtid firas i juni och det arrangeras både privata och publika firanden runtom i landet.
  • Urkult: En folk- och världsmusikfestival som hålls i Näsåker varje sommar. En dagsbiljett kostar 590 kr per vuxen. 
  • Göteborgs kulturkalas: I mitten av augusti hålls en gratis kulturfestival i Göteborg, som bjuder på konserter, dans, film, aktiviteter, och andra roliga upplevelser.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn