Njut av hösten i en husbil! Spara upp till 20 % på utvalda resor.

Hyra husbil Tyskland

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Tyskland

Fira hösten med upp till 20 % rabatt!

Vill du njuta av hösten i en husbil? Vi har erbjudanden på utvalda resor! Njut av fallande löv från din mysiga husbil med upp till 20 % rabatt!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis ändringar och flexibel betalning

Du kan ändra dina bokningsuppgifter upp till 72 timmar före resan! Du betalar också bara hela beloppet för din bokning 17 dagar före resan.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Castle at the top of a mountain forest

Allt om att hyra husbil i Tyskland

Tyskland kanske inte nödvändigtvis kommer att tänka på som det första landet när du planerar att hyra en husbil och vill börja på ett äventyr. Men det goda ligger ofta mycket närmare än du tror. För på cirka 350000 kvadratkilometer finns det ett stort utbud av natur och kultur att utforska.

Regionerna Nord- och Östersjön erbjuder maritim-rustik stil medan de bergiga landskapen i söder och väster inbjuder dig att vandra spåren och klättra i bergen. Det traditionella tyska köket är rejält och rikt – precis vad du behöver efter en lång dag med att utforska naturen. Tyskarna är också oerhört stolta över sin ölbryggning av konst och expertis, men också över sin vinodling.

En husbil är det perfekta fordonet för att turnera i Tyskland. Här kan du kombinera resor till städerna och deras kulturella evenemang med utflykter till den omgivande naturen. Det kommer att göra din semester fylld med en mängd olika äventyr.

Visste du det?

De viktigaste meningarna:

  • Hallo (Hej).
  • Guten Tag (God morgon eller god dag).
  • Guten Abend (God kväll).
  • Danke (Tack).
  • Bitte (Snälla).

Lunch för två i en genomsnittlig restaurang kostar dig cirka 25 till 30 €. Ett mellanmål kostar dig mindre än 10 € per person.

För en öl på 0,5 l betalar du mellan 3 och 4 € i Tyskland.

Genom landets storlek möter du olika dialekter i de olika regionerna / stater / städer / byar som ibland är svåra att förstå. Clear Hochdeutsch (högtysk) talas i Hannover och dess omgivningar, och det är också det officiella språket för affärer, sändningar etc.

Campingplats

Campingsemestrar är otroligt populära bland såväl tyskar som turister. Det finns cirka 2800 campingplatser i hela Tyskland. De är öppna säsongsmässigt och stänger mellan oktober och april.

Fri camping, oavsett om det är i tält eller i/med husbil, är inte tillåtet. Du kan parkera och vistas i rekreations- och naturskyddsområden, men inte stanna, parkera / campa över natten. Om du åker fast, på privat egendom eller i ett bevarandeområde kan du få böter, beroende på region.

Du hittar hisnande platser och platser i Tyskland och en campingplats ligger vanligtvis i närheten. Ett exempel är campingplatsen Langholz direkt vid Östersjön som den äldsta campingplatsen i Schleswig-Holstein. Om du föredrar bergen kan du bo på campingön Buchau nära Murnau vid Staffelsee (sjön Staffel) i Bayern - en absolut idyll av bergspanorama och kristallklart vatten.

Körning i Tyskland

Vägsystemet i Tyskland är välbyggt och sofistikerat. Autobahns eller åtminstone motorvägar förbinder alla större städer.

Det finns ingen hastighetsbegränsning på Autobahns om inte respektive trafikskyltar anger något annat. Den rekommenderade hastigheten är dock 130 km/h.

Befintliga hastighetsbegränsningar tas på största allvar och kontrolleras ofta med radar.

Personbilar och skåpbilar betalar inga vägtullar på Autobahns.

Som i hela Europa gäller högertrafik i Tyskland.  

Årliga evenemang i Tyskland

  • Kölnkarnevalen (februari/mars): Karnevalen firas i hela landet, dock ingen annanstans så sprudlande som i Rhenlandet. Inträde gratis.
  • Kieler Woche (maj/juni): Ursprungligen endast en seglingsregatta av staden Kiel; Nu är Kieler Woche (vecka i Kiel) en av de största "Brauchtum Fest" (traditionsfestival) i norra Tyskland. Inträde från 8 €.
  • Rock am Ring (juni): I 30 år ett absolut måste för alla rockmusikfans – en av världens största rockfestivaler sker i Nürnberg. Priser från 200 € för en helgbiljett.
  • Oktoberfest (September/Oktober): Den mest välkända öl-festivalen i världen i Munich/Bayern. Börjar i september och varar till första veckan i oktober. Inträde till området utan extra kostnad.
  • Festival of Lights (oktober): Unik spektakulär ljusshow lyser upp huvudstaden Berlin i alla färger. Inträde gratis.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn
couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu