Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Tyskland

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Tyskland

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Castle at the top of a mountain forest

Allt om att hyra husbil i Tyskland

Tyskland kanske inte nödvändigtvis kommer att tänka på som det första landet när du planerar att hyra en husbil och vill börja på ett äventyr. Men det goda ligger ofta mycket närmare än du tror. För på cirka 350000 kvadratkilometer finns det ett stort utbud av natur och kultur att utforska.

Regionerna Nord- och Östersjön erbjuder maritim-rustik stil medan de bergiga landskapen i söder och väster inbjuder dig att vandra spåren och klättra i bergen. Det traditionella tyska köket är rejält och rikt – precis vad du behöver efter en lång dag med att utforska naturen. Tyskarna är också oerhört stolta över sin ölbryggning av konst och expertis, men också över sin vinodling.

En husbil är det perfekta fordonet för att turnera i Tyskland. Här kan du kombinera resor till städerna och deras kulturella evenemang med utflykter till den omgivande naturen. Det kommer att göra din semester fylld med en mängd olika äventyr.

Visste du det?

De viktigaste meningarna:

  • Hallo (Hej).
  • Guten Tag (God morgon eller god dag).
  • Guten Abend (God kväll).
  • Danke (Tack).
  • Bitte (Snälla).

Lunch för två i en genomsnittlig restaurang kostar dig cirka 25 till 30 €. Ett mellanmål kostar dig mindre än 10 € per person.

För en öl på 0,5 l betalar du mellan 3 och 4 € i Tyskland.

Genom landets storlek möter du olika dialekter i de olika regionerna / stater / städer / byar som ibland är svåra att förstå. Clear Hochdeutsch (högtysk) talas i Hannover och dess omgivningar, och det är också det officiella språket för affärer, sändningar etc.

Campingplats

Campingsemestrar är otroligt populära bland såväl tyskar som turister. Det finns cirka 2800 campingplatser i hela Tyskland. De är öppna säsongsmässigt och stänger mellan oktober och april.

Fri camping, oavsett om det är i tält eller i/med husbil, är inte tillåtet. Du kan parkera och vistas i rekreations- och naturskyddsområden, men inte stanna, parkera / campa över natten. Om du åker fast, på privat egendom eller i ett bevarandeområde kan du få böter, beroende på region.

Du hittar hisnande platser och platser i Tyskland och en campingplats ligger vanligtvis i närheten. Ett exempel är campingplatsen Langholz direkt vid Östersjön som den äldsta campingplatsen i Schleswig-Holstein. Om du föredrar bergen kan du bo på campingön Buchau nära Murnau vid Staffelsee (sjön Staffel) i Bayern - en absolut idyll av bergspanorama och kristallklart vatten.

Körning i Tyskland

Vägsystemet i Tyskland är välbyggt och sofistikerat. Autobahns eller åtminstone motorvägar förbinder alla större städer.

Det finns ingen hastighetsbegränsning på Autobahns om inte respektive trafikskyltar anger något annat. Den rekommenderade hastigheten är dock 130 km/h.

Befintliga hastighetsbegränsningar tas på största allvar och kontrolleras ofta med radar.

Personbilar och skåpbilar betalar inga vägtullar på Autobahns.

Som i hela Europa gäller högertrafik i Tyskland.  

Årliga evenemang i Tyskland

  • Kölnkarnevalen (februari/mars): Karnevalen firas i hela landet, dock ingen annanstans så sprudlande som i Rhenlandet. Inträde gratis.
  • Kieler Woche (maj/juni): Ursprungligen endast en seglingsregatta av staden Kiel; Nu är Kieler Woche (vecka i Kiel) en av de största "Brauchtum Fest" (traditionsfestival) i norra Tyskland. Inträde från 8 €.
  • Rock am Ring (juni): I 30 år ett absolut måste för alla rockmusikfans – en av världens största rockfestivaler sker i Nürnberg. Priser från 200 € för en helgbiljett.
  • Oktoberfest (September/Oktober): Den mest välkända öl-festivalen i världen i Munich/Bayern. Börjar i september och varar till första veckan i oktober. Inträde till området utan extra kostnad.
  • Festival of Lights (oktober): Unik spektakulär ljusshow lyser upp huvudstaden Berlin i alla färger. Inträde gratis.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din resa

När ska man hyra en husbil i Tyskland?

Weather graph for average temperatures in Germany
Medeltemperaturer i Tyskland

Klimatet i Tyskland kan generellt beskrivas som måttligt, men på grund av landets storlek finns det stora regionala skillnader, som du bör ha koll på när du hyr en husbil i Tyskland.

Den perfekta restiden för en semester med husbilen är tiden från sen vår till tidig höst. I april ger vädret ofta ovälkomna överraskningar som snöfall i bergen eller kraftig nederbörd. Från maj kommer de flesta campingplatser till liv och du kan planera din semester utan begränsningar. Sommaren är också den mest trafikerade tiden att resa i Tyskland, så det är lämpligt att kontakta campingplatser i förväg för att säkra en parkeringsplats. Detta kan rädda semestern i juli och augusti, särskilt i lokala rekreationsområden runt större städer och vid badsjöar. Det händer alltid något i Tyskland fram till slutet av september, från konserter till festivaler till utomhusfester. Det ultimata slutet på sommaren är Oktoberfesten i München, som lockar flera miljoner besökare varje år.

I landets vinodlingsregioner firas skörden på hösten och vinodlarna bjuder in till vinprovningar på vinfestivaler. Detta är också den perfekta tiden för långa vandringar, till exempel i malmbergen eller Schwarzwald. Hösten är också perfekt för att ta en stadsresa i en skåpbil när temperaturen är behaglig. Om du vill tillbringa julen i Tyskland bör du kontrollera campingplatsernas öppettider i förväg. De flesta av dem är stängda från oktober. De många julmarknaderna är dock värda ansträngningen, eftersom städerna förvandlas till ett riktigt vinterunderland.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev