Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil nära Umeå

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Umeå

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Umea rött stort hus med grön trädgård

Plåtis Umeå

Umeå är en studentstad med ett rikt utbud av kultur, nöje, och natur. Umeå är Norrlands största tätort, och varje år det strömmar det in studenter från resten av landet, och världen, för att studera vid Umeå Universitet.

Umeå har blivit känt som ett kulturcentrum och lägger stort fokus på att främja konst, musik, hantverk, och annat. Umeå arrangerar årligen flertalet musikfestivaler, och det finns gott om temporära och permanenta konstutställningar att utforska, bland annat Umedalens Skulpturpark som varje år drar över 20,000 besökare.

Umeå är ett populärt stopp för campingresenärer, och många hyr husbil i Umeå för att sedan utforska närliggande städer, naturreservat, och den vackra Vindelälven. 

Att ta sig till Umeå

Det är lätt att nå Umeå via i princip vilket färdsätt som helst. Man når enkelt Umeå via väg E4 med bil, husbil, eller Ybuss. E4:an förbinder Umeå med närliggande städer som Örnsköldsvik och Sundsvall såväl som mer fjärran städer, till exempel Stockholm i söder eller Kiruna - genom anslutning till väg E10 - längre norrut. Man kan även ta tåget till Umeå, och snabbtåget från Stockholm (via bland annat  Uppsala, Gävle, och Sundsvall) är ett smidigt och miljövänligt alternativ till flyget.  Centralstationen och busstationen ligger båda i centrala Umeå, med gångavstånd till lokalbussarna.

Umeå har en stadsnära internationell flygplats, som trafikeras av Direktflyg, BRA, Jonair, Finnair, Norwegian, och SAS. Resa till och från de flesta internationella lägen innebär dock oftast en mellanlandning i södra Sverige, framförallt Arlanda. Det går flera flyg mellan Stockholm Arlanda och Umeå Airport varje dag då många pendlar. Flyget mellan Stockholm och Umeå tar under en timme.  

Från Finland kan man ta färjan Wasalinje - med bil, husbil, (motor)cykel, eller till fots -  från Vasa till orten Holmsund som ligger inom Umeå kommun. Därefter följer man väg e12 till Umeå. Bussanslutning finns också.   

Slutligen har Sverige en rikstäckande cykelled, Sverigeleden, vilket innebär att det även är fullt möjligt att cykla till Umeå.

Parkering i Umeå

De två populäraste parkeringshusen är Nanna och Navet, som ligger mitt i centrum. Där kostar parkering 15 kr de första två timmarna och därefter 20 kronor timmen. Dygnspriset ligger på 90 kr.

Gatuparkering i Umeå kostar mellan 8 och 30 kr timmen. I och direkt runt centrum är avgiften som högst. Utanför stadskärnan, i stadsdelar som Haga och Umedalen, är avgifterna lägre. Där finns det ibland även gratis korttidsparkering och datumparkering. Det går också att stå gratis utanför köpcentret Avion. Stadskärnan är väl förbunden till resten av Umeå med omnejd via regelbundna busslinjer.

Många parkeringsplatser accepterar inte längre kort eller kontant. I stället instrueras man att betala med mobilen via sms eller en app. 

Årliga evenemang i Umeå

Umefolk (Sista helgen i februari): En av Sveriges största folkmusikfestivaler. En dagsbiljett kostar runt 300 kr.  

Samiska veckan (Februari/mars): Runt om Umeå arrangeras föreläsningar, utställningar, aktiviteter och workshops centrerade kring samisk kultur och historia. Gratis.  

Littfest (Vecka 11) Sveriges största litteraturfestival. Fylld med författarsamtal, seminarier, poesi och gemenskap. En biljett kostar ca 100 kr. Vissa föreställningar är gratis.  

Camping i Umeå

  • First Camp Umeå: Ligger just intill den badvänliga Nydalasjön och mittemot en mysig klapp gård. Campingen har både bussanslutning och cykelavstånd till centrala Umeå. Pris för husbilsparkering varierar kring 250-450kr beroende på säsong och typ av plats.
  • Vännäs Bad och Camping: Fin året-om-camping med egen pool i grannkommunen Vännäs, bara 20 minuters bilfärd från Umeå. Husbilscamping med el från 200 kr.  
  • Granö Beckasin: Camping med badplats, vackra leder, och möjlighet att sova uppe bland trädtopparna i häftiga kojor. Pris för husbilscamping varierar kring 300–400 kr. 

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Umeå

Bästa tiden att hyra husbil i Umeå

Umea diagram med temperaturer för varje månad
Genomsnittliga temperaturer i Umeå per månad

Umeå ligger i Västerbottens län in norra Sverige och har ett något kyligare klimat än de södra delarna av landet. Närheten till Bottniska viken ger dock Umeå ett kustlandsklimat, vilket bidrar till att vädret är något mildare än i resten av Västerbotten. Under sommarmånaderna juni-augusti kan man oftast njuta av riktigt härligt sommarväder, vilket gör dessa månader till en av de mest populära perioderna att besöka Umeå. I juli ligger medeltemperaturen på 20 grader och från slutet av maj till början av september brukar folk flockas till Umeås många stränder och sjöar för att bada och sola. Då Umeå ligger direkt söder om polcirkeln är dagarna långa och nätterna ljusa under sommarmånaderna, vilket folk gärna tar vara på; Umeås barer och restauranger får nytt liv under somrarna och folk njuter gärna av en drink eller matbit i det fria. Närheten till kusten gör dock vädret något oförutsägbart, och nederbörden är något högre under sommaren är resten av året. Det är därför bra att förbereda sig på olika väderlekar. Observera även att sista helgen i juli hålls en mycket populär fotbollsfestival för barn och ungdomar, vilket brukar resultera i att alla campingar och hotell i Umeå är uppbokade den helgen.

Temperaturerna skiftar kraftigt hela vinterhalvåret och vindarna från kusten kan få det att kännas kallare än vad det är. Januari och februari är Umeås kallaste månader, med en medeltemperatur mellan -5 och -11 grader. Men drar man på sig ett ombyte varma kläder är vintern i Umeå en magisk tid.  Det finns gott om möjligheter till härliga vinteraktiviteter, i synnerlighet slalom. Både i och runt Umeå finns det gott om backar och flera anläggningarna erbjuder vintercampingmöjligheter. Vill man inte åka slalom finns det flera utmärkt elljusspår för långfärdsåkning, och man kan även roa sig med skridskoåkning, fiske, skoteråkning med mera. Det finns även möjlighet att åka på norrskensturer via hundspann. Skidbackarna öppnar oftast i december och stänger sedan på vårkanten, cirka april, beroende på snömängden. Vill man vara säker på att det finns snö är det bäst att komma i januari-februari. Bästa tiden att se norrsken är under de mörka vintermånaderna, november-februari, men ibland kan man man skymta det så tidigt som i augusti eller så sent som i april. Trots det rikliga vinterutbudet är det generellt billigast att besöka Umeå under vintern, då de flesta besöker staden under sommarsemestern. Vintern är därför den perfekta tidpunkten att besöka Umeå för den som vill ha mycket att se och göra, men samtidigt undvika sommarturismen. Vintern utgör helt enkelt en ideal möjlighet för besökare att njuta av det norrländska vinterlandskapet och uppleva västerbotten och dess innevånare “på riktig.” 

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev