Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil nära Uppsala

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Uppsala

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Sjö med kyrka och färgglada träd i Uppsala

Hyr en husbil Uppsala

Uppsala är en av Sveriges äldsta städer och är känt för sin praktfulla domkyrka som är uppförd i gotisk stil och tornar storslaget över staden. Domkyrkan började uppföras runt år 1270 och invigdes nästan 200 år senare, och har sedan dess besökts av miljontals människor. Uppsala är också känt för sitt universitet, där den berömde vetenskapspersonen Carl Von Linné studerade, forskade och undervisade.  

Komma till Uppsala

Uppsala är väl förbundet med resten av landet via tåg och buss, och från Uppsala centralstation kan du ta dig till alla Sveriges län. Uppsala driver även pendeltrafik till Stockholm, Gävle, och Sala. Uppsala har ingen egen flygplats, utan den närmaste flygplatsen är Stockholm Arlanda. Det går både tåg och bussar från Uppsala till Arlanda, och tåget tar cirka 18 minuter. Det går även bra att köra mellan Uppsala och Arlanda via väg E4, vilket tar cirka 30 minuter. Att köra mellan Uppsala och Stockholm stad tar cirka en timme, också via väg E4.   

Parkering i Uppsala

Uppsala är indelat i parkerings-zoner, där avgifterna stiger ju närmare centrum man kommer. Mitt i centrum ligger parkeringsavgiften på cirka 35 kr/timmen, och runt stadskärnan ligger avgifterna runt 10-20 kr/timmen. Det finns inga ställplatser inne i Uppsala stad, men det går bra att ställa sin husbil på en vanlig parkering. Ute i förorterna kostar det cirka 5 kr/timmen att parkera. Uppsala har en väl utvecklad lokaltrafik, vilket betyder att det är mycket behändigt att parkera en bit från centrum, till exempel i Stenhagen eller Ultuna, och sedan ta bussen till stan. Vill man parkera i centrum finns det flera parkeringshus att välja mellan, bland annat Österplans Parkering och Centralgaraget. 

Årliga evenemang i Uppsala

Valborgsmässoafton (30 April): Uppsala går fullt ut med sitt valborgsfirande och stadens studenter firar med vårsånger, picknick, mösskastning och forsränning och fyrverkerier. Vid 20.00 börjar fackeltåget i Gamla Uppsala, för att sedan sluta i tändningen av majbrasan klockan 20.30. Gratis.

Kulturnatten (Andra lördagen i september): Hundratals olika kulturprogram arrangeras runtom i staden, med allt från dans, musik, och teater, till författarläsningar, öppet hus, och workshops. Många av arrangemangen är kostnadsfria.

Allt ljus på Uppsala (november, jämna år): Vartannat år bryter Uppsala upp novembermörkret genom en skinande ljusfestival som lyser upp Uppsala centrum och bjuder på massor av kreativa ljusinstallationer. Gratis.

Camping i Uppsala

Fyrishovs Stugby och Camping: Charmig camping vid Fyrisån, med gångavstånd till centrala Uppsala. Husbilscamping med el från 250/kr natten. Utan el, från 220 kr/natten.

Skokloster Camping: Praktiskt lokaliserad halvvägs mellan Uppsala och Stockholm, och uppförd på en idyllisk halvö med naturreservat. Husbilscamping från 320 kr/natten.

Siggefora Camping: Belägen med närhet till Linnéstigen, Upplandsleden, Ramsmossen, samt Upplands högsta punkt. Uppsala nås via väg 272 på under 40 minuter. Husbilscamping från 300 kr/natten.  

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din resa till Uppsala

Bästa tiden att hyra en husbil i Uppsala

Temperaturer per månad för Uppsala i en graf
Medeltemperaturer för Uppsala i månader

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och är känt både som ett uppskattat turistmål och som en härlig studentstad. Varje höst strömmar det in studenter från resten av Sverige – och världen – för att studera vid Uppsalas anrika universitet, vilket ger staden en ung och internationell känsla. Uppsala har ett kustklimat, vilket innebär att temperaturerna är något högre än i de inre delarna av landet, och erhåller långa, varma sommardagar och milda vintrar. Medeltemperaturen ligger på 18 grader i juli, Uppsalas varmaste månad, och är som lägst i januari då den faller till -2,9 grader.

Kustklimatet innebär också Uppsala har en hel del nederbörd året om - särskilt under högsommarmånaderna juni, juli, augusti. Uppsala ligger på ett behagligt pendelavstånd till huvudstaden Stockholm, samt flera andra populära städer och natursköna områden. Detta gör Uppsala till en utmärkt utgångspunkt för den som vill hyra husbil och utforska vad Sverige har att erbjuda. Under högsommaren väljer extra många att besöka Uppsala vilket gör att priserna stiger något, för att sedan sjunka igen i september.

För den som vill njuta både av sensommarvärmen och lugnet som lågsäsongen erbjuder är september därmed en utmärkt (och budgetvänlig!) månad att besöka staden. Uppsala är dock i sanning ett fantastiskt resmål året om, med sin rika historia, imponerande arkitektur, och aktiva kulturliv. Uppsala är dessutom hem till en myriad av frodiga parker, friluftsområden och naturreservat, vandringsleder, ridleder, och skidspår. På vintern kan man roa sig med aktiviteter som längdskidor, slalom, och skridskor, och på sommaren finns härliga möjligheter till bad, paddling, takvandring, och andra spännande aktiviteter. Året om sprudlar Uppsala av kultur, innovation, och nöje, och det finns verkligen ingen dålig tidpunkt att besöka staden.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev