🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Vattenkanal i Uppsala

Hyra husbil nära Uppsala

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Uppsala

Festivaler Säsong Erbjudanden 🎆

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: FESTIVALS24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Sjö med kyrka och färgglada träd i Uppsala

Hyr en husbil Uppsala

Uppsala är en av Sveriges äldsta städer och är känt för sin praktfulla domkyrka som är uppförd i gotisk stil och tornar storslaget över staden. Domkyrkan började uppföras runt år 1270 och invigdes nästan 200 år senare, och har sedan dess besökts av miljontals människor. Uppsala är också känt för sitt universitet, där den berömde vetenskapspersonen Carl Von Linné studerade, forskade och undervisade.  

Komma till Uppsala

Uppsala är väl förbundet med resten av landet via tåg och buss, och från Uppsala centralstation kan du ta dig till alla Sveriges län. Uppsala driver även pendeltrafik till Stockholm, Gävle, och Sala. Uppsala har ingen egen flygplats, utan den närmaste flygplatsen är Stockholm Arlanda. Det går både tåg och bussar från Uppsala till Arlanda, och tåget tar cirka 18 minuter. Det går även bra att köra mellan Uppsala och Arlanda via väg E4, vilket tar cirka 30 minuter. Att köra mellan Uppsala och Stockholm stad tar cirka en timme, också via väg E4.   

Parkering i Uppsala

Uppsala är indelat i parkerings-zoner, där avgifterna stiger ju närmare centrum man kommer. Mitt i centrum ligger parkeringsavgiften på cirka 35 kr/timmen, och runt stadskärnan ligger avgifterna runt 10-20 kr/timmen. Det finns inga ställplatser inne i Uppsala stad, men det går bra att ställa sin husbil på en vanlig parkering. Ute i förorterna kostar det cirka 5 kr/timmen att parkera. Uppsala har en väl utvecklad lokaltrafik, vilket betyder att det är mycket behändigt att parkera en bit från centrum, till exempel i Stenhagen eller Ultuna, och sedan ta bussen till stan. Vill man parkera i centrum finns det flera parkeringshus att välja mellan, bland annat Österplans Parkering och Centralgaraget. 

Årliga evenemang i Uppsala

Valborgsmässoafton (30 April): Uppsala går fullt ut med sitt valborgsfirande och stadens studenter firar med vårsånger, picknick, mösskastning och forsränning och fyrverkerier. Vid 20.00 börjar fackeltåget i Gamla Uppsala, för att sedan sluta i tändningen av majbrasan klockan 20.30. Gratis.

Kulturnatten (Andra lördagen i september): Hundratals olika kulturprogram arrangeras runtom i staden, med allt från dans, musik, och teater, till författarläsningar, öppet hus, och workshops. Många av arrangemangen är kostnadsfria.

Allt ljus på Uppsala (november, jämna år): Vartannat år bryter Uppsala upp novembermörkret genom en skinande ljusfestival som lyser upp Uppsala centrum och bjuder på massor av kreativa ljusinstallationer. Gratis.

Camping i Uppsala

Fyrishovs Stugby och Camping: Charmig camping vid Fyrisån, med gångavstånd till centrala Uppsala. Husbilscamping med el från 250/kr natten. Utan el, från 220 kr/natten.

Skokloster Camping: Praktiskt lokaliserad halvvägs mellan Uppsala och Stockholm, och uppförd på en idyllisk halvö med naturreservat. Husbilscamping från 320 kr/natten.

Siggefora Camping: Belägen med närhet till Linnéstigen, Upplandsleden, Ramsmossen, samt Upplands högsta punkt. Uppsala nås via väg 272 på under 40 minuter. Husbilscamping från 300 kr/natten.  

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn