Beautiful city landscape of Valencia

Hyra husbil Valencia

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Valencia

Sommarrea 🌞

Spara upp till 30% på alla Indie Campervans och ytterligare 5% om du bokar 10+ nätter med koden: SALES24.

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Top view of Valência, the start and end destination of this Valencia road trip

Uthyrning av Husbil i Valencia

Om du letar efter ett otroligt äventyr i Spanien, då kan en hyrd husbil i Valencia vara den bästa lösningen för dig. Oavsett om du funderar på att resa med familjen, med dina vänner, partner, eller ensam, kommer ett äventyr på vägen i Spanien att bli något oförglömligt. 

Valencia ligger i en unik vacker naturmiljö. Omgiven av bördig mark har det varit en mycket eftertraktad plats sedan före romartiden. Idag är staden världsberömd för ett av underverken i det spanska köket, paella och de närliggande charmiga städerna som Buñol, Picassent och Cheste.

Dessa är inte de enda attraktionerna för en husbilsresa från Valencia. Förutom sin färska och läckra mat erbjuder Valencia ett stort kulturarv med platser som Ciudad de las Artes y las Ciencias (Konst- och vetenskapsstaden), dess olika arkitektoniska stilar, dess sekulära traditioner och dess unika stränder (El Saler och La Malvarrosa, bland andra). Detta är bara några få saker som gör en biltur i denna del av Spanien unik.

Du kan enkelt nå Valencia med en nationell eller europeisk flygning. Valencias flygplats är ansluten med tunnelbana och buss. Valencia kan också nås med tåg från Barcelona , Madrid , Alicante och Zaragoza och även med buss eftersom det är väl anslutet till olika kommuner och andra provinser. 

Nationalparker i Valencia

Om du vill delta i historiska, naturliga och sportaktiviteter, kan du nå olika naturparker runt Valencia med din husbil. 

Ta dig norr om Valencia och kör din husbil till Parc del Turia. Denna park är en flodpark, perfekt för familjeaktiviteter, promenader och sportaktiviteter som cykling. Efter det kommer du att kunna besöka och utforska Parc Natural de la Serra Calderona. Du hittar otrolig natur, vandringsleder, cykling och mountainbike, grillplatser, vackra utsiktsplatser som mirador de Garbi, och platser att äta som Restaurante Chaparall och El Salt.

Kör din husbil söderut för att nå Parc Natural de l 'Albufera de València. Detta är en populär plats för fantastiska solnedgångar, risfält och båtturer längs lagunen som är hem för marint liv och olika arter av fåglar. 

Om du fortsätter att köra söderut i riktning mot Alicante kan du besöka naturparken Pou de la Reixa, där du kan följa vandringsleden Pou L'olleta och utforska historien om Cova de les Finestres. Längre söderut, ta dig tid att åka till Fuente de los Baños, där du hittar termiska pooler längs floden, och Laguna Rosa inuti Parc Natural de Las Lagunas de La Mata y Torrevieja. 

Valencias Kust, Floder och Sjöar

Om du funderar på att hyra en husbil för att njuta av sol och sandstränder, naturliga sjöar och flodaktiviteter, är du på rätt plats. 

Besök Playa de Gandia, en enkel bilresa från Valencia för att nå denna vackra sandstrand. Det perfekta stället att tillbringa helgen med att sola vid havet. 

En annan intressant strand är Platja de la Devesa del Saler. Denna strand ligger mycket nära naturreservatet Parc Natural de l 'Albufera och dess Visitor Center. 

Denna strand är känd för sin gröna omgivning och vindsurfingaktiviteter. Vidare, överväg möjligheten att vakna upp nära Playa de Piles och bevittna en unik soluppgång. 

Andra fascinerande stränder är Playa de la Malvarrosa och Playa de Pinedo. Om du är intresserad av att resa längs kusten, kolla in de många attraktioner längs din  spanska kustresa .

Campingplatser Runt Valencia-området

Något mycket viktigt när du hyr en husbil är att veta var du ska tillbringa natten. Vi rekommenderar alltid resenärer att bo på en campingplats. Du kommer att kunna koppla av och vara säker eftersom alla faciliteter såsom el och vattenanslutningar, avlopp, toaletter och duschar kommer att vara tillgängliga för dig att använda. Här hittar du en lista över campingplatser där du kan vila i slutet av en dag full av aktiviteter och långa körningar. 

Nomadic Valencia Camping Car ligger i Albalat dels Sorrells. Det har en stormarknad, sportanläggningar, parker, en pool och restauranger. Camping Coll Vert ligger på stranden i Pinedo i naturparken Albufera. Det har ett sportkomplex, pool, restaurang och stormarknad, men kom ihåg att den kortaste vistelsen är två nätter. 

Valencia Camper Park, ligger mellan staden och stränderna i en lugn och skogbevuxen natur. Den är öppen hela året, husdjursvänlig, har en pool, duschar och Wi-Fi, och levererar vattenanslutningar. 

Information och Krav för att Köra från Valencia 

För att köra i Spanien måste du vara 18 år och ha ett giltigt körkort. Om du inte är europeisk medborgare och vill resa med en husbil genom Spanien, se till att kontrollera vilken typ av visum du behöver för att komma in i landet. Du kan kontrollera all information på den spanska regeringens webbplats

Tänk på att det i Spanien är obligatoriskt att köra på höger sida av vägen, använda säkerhetsbälten och respektera hastighetsgränserna enligt den väg du kör på med din husbil. 

Allmänna regler för hastighet är 120 km/h på dubbelfiliga vägar och motorvägar, 90 km/h på alla andra vägar och 30 km/h i tätbebyggda områden.

För mer information om att vara på vägen med en husbil kan du besöka våra två dedikerade bloggsektioner : Campingtips och guider .

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn