Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil nära Varberg

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Varberg

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Fyren med havsutsikt vid solnedgången

Hyr en husbil Varberg

Varberg är en sprudlande kuststad och bjuder på det bästa från hav och land. Staden är en av Sveriges populäraste sommarstäder tack vare sin skönhet, rika kulturliv, och självklart sin närhet till havet. I Varberg finns något för alla: man kan surfa, bada, ta långa strandpromenader, äta gott på någon av stadens många restauranger, fördjupa sig i stadens och Sveriges historia, njuta av livemusik, och mycket mer. Varbergär bland annat känt för sitt vackra kallbadhus som uppfördes år 1903 och håller öppet än idag – sommar som vinter.     

Komma till Varberg

Väg E6 och E20 passerar både Varberg och förbinder staden med resten av Sverige, vilket gör det såväl praktiskt som okomplicerat att ta bil eller husbil till och från Varberg. Till Göteborg i norr är det cirka nio mil och tar en knapp timme att köra, och till Halmstad i söder är det ungefär lika långt och tar även det knappt en timme. Tåg till Varberg går från bland annat Malmö och Göteborg, och det går även att resa till och från staden via buss. Varberg har ingen egen flygplats, vilket betyder att de närmaste flygplatserna är Halmstad Flygplats och Göteborg Landvetter Airport. Därifrån tar man sig enkelt vidare genom inrikes eller utrikesflyg. Från Landvetter flyger man till exempel till Amsterdam- Schiphol med KLM på en och en halv timme, eller till Stockholm Arlanda med SAS på under en timme.    

Parkering i Varberg

Det är gratis att parkera på alla kommunala parkeringar i Varberg, inklusive i kommunens fem parkeringshus som ligger ett stenkast från Varbergs torg. Vilka tider - och hur länge - man får parkera varierar mellan de olika parkeringsplatserna, och kan även skilja mellan olika plan i samma parkeringshus.  I parkeringshuset Briggen får man till exempel parkera upp till 10 timmar på plan 1–3, och upp till 17 timmar på plan4. Vill man parkera en längre tid, till exempel flera dagar, kan man göra det mot en avgift. Avgiften startar från 30 kr/natten och man kan som längst stå parkerad 15 dagar. 

Årliga evenemang i Varberg

Rock the Night (Juli): Sveriges största tributefestival för 70- och 80-talsrock. Biljett, 495 kr.

Hallifornia (Juli): Tredagars actionsportfestival där deltagarna får testa på aktiviteter som wakeboard, yoga, klättring, slackline, longboard, med mera.  Dagsbiljett vuxen, 220 kr.

Street Bourbon Band (Juli):  Varje sommar, tredje onsdagen i juli, övertar Street Bourbon Band Societetsparkens scen och bjuder på allt från jazz och pop till rock, schlager, och akustiskt. Gratis.

Camping i Varberg

Destination Apelviken: Femstjärnig camping med både pool och havsbad. Husbilscamping ca 450 kr/natten.

Agrell’s Stugor o Camping: Camping med gångavstånd till både hav och stad. Husbilscamping från 250 kr/natten.

Getteröns Camping: Belägen på en vacker halvö med närhet till sex badstränder, Varberg centrum, och 5 natursköna vikar. Husbilscamping från 260 kr/natten. 

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din resa till Varberg

Bästa tiden att hyra en husbil i Varberg

Varbergs diagram med olika temperaturer varje månad i Varberg
Medeltemperaturer för Varberg i månader

Varberg ligger på Sveriges västkust, någotsånär mitt emellan Göteborg och Halmstad, och har ett varmt och tempererat kustklimat. Somrarna är varma – men blöta – och vintrarna är milda. Juli har flest soltimmar och denna månad är medeltemperaturen som högst både på land och i vattnet, vilket gör detta till en populär månad att besöka staden.

På grund av Varbergs status som sommarstad blir hotellen ofta fullbokade under högsommaren, och att hyra husbil och ta in på en camping i närheten är därför ett mycket attraktivt alternativ. Var dock medveten om att även campingarna har högre tryck under den här säsongen, och att priserna därmed stiger. 

En mer prisvärd, och fortfarande varm och behaglig, månad att besöka Varberg är maj, då det dessutom regnar betydligt mindre än i Juli. På vintern får Varberg en del snö, särskilt i februari, men det går ändå bra att hyra husbil och campa då vägarna röjs regelbundet, och medeltemperaturen ligger på -2 grader nattetid som kallast.

Och medan Varberg är en mycket vacker stad i alla väder så är frågan om den inte är som vackrast klädd i sin vinterskrud!  Året om finns det massor att se och göra i Varberg i form av utställningar, musik, friluftsliv, och shopping. Varberg är dessutom en historisk plats med massor av historiska sevärdheter som Kallbadhuset, Varbergs fästning, och Bexells talande stenar.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev