Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil nära Västerås

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Västerås

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

rött hus med flod i förgrunden i Västerås

Hyr en husbil Västerås

Västerås är mest känt för sin vackra position vid Mälarens norra strand, sin förtjusande skärgård, och sin prunkande natur. Staden bjuder på allt från mysiga promenader genom grönskande stadsträdgårdar till intensiva cykeläventyr genom utmanande terräng, och staden stoltserar dessutom med något så häftigt som ett undervattenshotell! Västerås är också hem till flertalet fornlämningar, bland annat Sveriges största forntida gravhög, Anundshög. Flera kända ansikten härstammar från Västerås, till exempel reality-stjärnan Maria Montazami, deckar-författaren Maria Lang, och musikern Pugh Rogefeldt.

Komma till Västerås

Västerås ligger mycket praktiskt placerad i landet och man kan ta sig mellan Västerås och, till exempel, Stockholm eller Uppsala på knappt en timme med bil, via E18. Västerås har dessutom mycket effektiva buss och tågförbindelser som utgör smidiga och kostnadseffektiva alternativ till flyg eller bil. Från Stockholm-Västerås flygplats går det direktflyg till Alicante, London, och Malaga. Det går även bussar från Västerås direkt till flygplatsen Stockholm Arlanda, varifrån man kan flyga till hela världen. 

Parkering i Västerås

Västerås är indelat i fyra olika parkeringszoner. I den dyraste zonen, röd zon, kostar det 18-30 kr/timmen att parkera, medan det i den billigaste zonen, vit zon, kostar 0-4kr/timmen. En bit utanför centrum kan man parkera i parkeringshusen Däcket, vilket kostar 4–14 kr/timmen och därmed är ett mycket prisvärt alternativ till gatuparkering. Västerås har dessutom utmärkt lokaltrafik vilket innebär att man lätt kan parkera en god bit utanför centrum, till exempel i en vit zon som Haga eller Malmaberg, och sedan ta bussen sista biten.

Årliga evenemang i Västerås

Västerås Cityfestival (Sista helgen i juli): En härlig stadsfestival fylld med underhållning i form av musik, marknader, tivoli, spännande aktiviteter, och mycket mer. Dagsbiljett ca 120 kr.   

Västerås Sailing Week (1 vecka i september): En vecka fylld med festliga seglingsaktiviteter såsom strandnära och publikvänliga seglingstävlingar, familjevänliga prova-på aktiviteter, och en sprudlande hamnfest. Gratis.

Västerås Kulturnatt (En lördag i September): En kulturspäckad kväll fylld med 100-tals olika evenemang inom dans, teater, musik, cirkus, m.m. Gratis.

Camping i Västerås

Västerås Camping Ängsö: Året-om-camping med närhet till bad, naturområden, och Ängsö slott.  Husbilscamping 230–305 kr/natt. El tillkommer med 40kr/dygn.

Björnö Camping:  Enkel naturcamping vid Mälaren, bara8 km från centrala Västerås.   Husbilscamping 300 kr/natt.

First Camp Västerås – Mälaren: Modern camping med relaxavdelning, barnklubb, restaurang, och kvällsunderhållning. Husvagnscamping runt 400 kr/natten. Rörlig prissättning.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din resa till Västerås

Bästa tiden att hyra en husbil i Västerås

Temperaturer per månad för Västerås i en graf
Medeltemperaturer för Västerås i månader

Västerås ligger vid sjön Mälarens norra strand och har, liksom majoriteten av Mellansverige, ett varmt och tempererat klimat. Närheten till Mälaren gör dock att vintrarna ibland kan upplevas som kallare än vad de egentligen är tack vare en förhöjd luftfuktighet. Mälaren ligger också bakom den rikliga nederbörd som Västerås tar emot året om.  Juli är både den blötaste och den varmaste månaden på året, och medeltemperaturen brukar ligga runt 18 grader. Under sommaren kan man med behållning roa sig med olika vattensporter och andra friluftsaktiviteter, såväl som att ta del av stadens många sommarkonserter, guidade turer, båtturer, mysiga uteserveringar, och mycket mer. Kallast blir det i januari, då medeltemperaturen ligger kring -2,8. Under vintern finns goda möjligheter till långfärdsskridskoåkning i skärgården, mysiga spakvällar, charmiga vintermarknader, och en härlig blandning av kultur, nöje, och historia. Det är en perfekt tid att besöka staden om man gillar vintersport eller mysiga inomhusaktiviteter, och det är en mycket prisvärd period att besöka staden. Under sommarmånaderna juni-augusti går de flesta svenskarna på semester vilket gör att turismen tenderar att öka i de flesta av Sveriges städer, vilket i sin tur gör att det kan bli lite dyrare att till exempel hyra husbil eller hotell i Västerås dessa månader jämfört med under det lugnare vinterhalvåret. Det är dock fortfarande oftast billigare att bo i och runt Västerås än i närliggande Stockholm, som man enkelt når via väg E18, vilket gör Västerås till ett attraktivt och budgetvänligt alternativ för den som vill utforska huvudstaden med omnejd. Vill man inte missa värmen och solen, men gärna undviker den största turismvågen, så är maj och september utmärkta månader att besöka Västerås. 

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev