Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil nära Vejle

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra nära Vejle

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Modern building on the water

Plåtis Vejle

Vejle är fullt av både historia och familjenöjen. Några av Danmarks viktigaste attraktioner ligger runtomkring förtjusande Vejle.

På Givskud Zoo kan besökarna köra sin hyrda husbil i Vejle genom savannen och titta på noshörningar, giraffer och lejon som strövar fritt.

Vejle har också ett av Skandinaviens viktigaste vikingamonument.

Jellingestenarna restes vid kyrkan i Jelling av den sista vikingakungen, Harald Blåtand, för mer än tusen år sedan. På stenarna är runor ristade och Jesus på korset avbildad. De representerar Danmarks övergång från vikingatid och asagudar till medeltid och kristendom.

Att ta sig till Vejle

Oavsett om du åker norrut från Tyskland eller genom landet från Köpenhamn så kan du inte missa Vejle.

Motorvägen E45 går raka vägen från Hamburg till Vejle. E20 från Köpenhamn är inte bara vägen till Jylland från resten av Danmark. 

Vejle ligger mindre än en halvtimme från Billunds flygplats.

Flygtiden London – Billund är 1 h 25 min; Los Angeles – Billund är 12 h 25 min; New York – Billund är 10 h; Toronto – Billund är 10 h 5 min.

Stora flygbolag som trafikerar Billunds flygplats är KLM, SAS, Air France och Lufthansa.

Parkering i Vejle

Vejles centrum har mer än 1 400 parkeringsplatser där man kan stå gratis i 2–3 timmar. Beroende på var man parkerar får man antingen betala timtaxa eller flytta sitt fordon efter en tid. Staden rekommenderar att man laddar ned appen Easypark på Google Play eller App Store för att göra betalningen lätt och flexibel.

 Vejle har också månatliga parkeringstillstånd som kan köpas för 450–600 DKK.

Årliga evenemang i Vejle

  • Fjordfestivalen i Vejle (augusti) – I två dagar i slutet av augusti fylls fjorden vid Vejle av konst, gatuteater, designmarknader, streetfood, konserter och vattenaktiviteter. Inträde kostar inget.
  • Grejsdalsløbet – cykellopp (september) – Alla kan vara med, det finns lopp för idrottare på alla nivåer. Det finns ett familjelopp för dem som bara vill delta, och så finns det tre klasser så att man kan välja vilken nivå man vill tävla på. Anmälningsavgiften är från 95 DKK för familjetävlingen och upp till 500 DKK för de mer utmanande loppen.

Camping i Vejle

  • Fårup Sø Camping: Uppvärmd utomhuspool och fiske, priser från 78 DKK per natt.
  • Hagen Strand Camping: Camping vid fjorden, 85 DKK för vuxna, 45 DKK för barn per natt.
  • Egtved Camping: Sjönära camping och fiske, 75 DKK för vuxna, 48 DKK för barn per natt.

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Vejle

Bästa tiden att hyra husbil i Vejle

Graph of the average temperature in Vejle
Genomsnittliga temperaturer i Vejle per månad

Välkommen till vikingakungarnas stad. För mer än tusen år sedan var sjöfararna i nord de största utforskarna och handelsmännen, samt de mest fruktade krigarna under sin tid. Med det skyddade läget i den långa, smala fjorden var Vejle de danska vikingakungarnas befästning.

Vejle har inte glömt, och bär sin historia med stolthet. Idag kan besökarna gå i de ökända vikingarnas fotspår – utan att vara rädda för överfall.

Vejle ligger bara 25 minuter från det ursprungliga Legoland eller safarien på Givskud Zoo, alltså mitt bland nöjena för familjen.

Vejle ligger ganska nära den europeiska kontinenten, något som är en klar fördel för besökare från kontinenten som kommer med en hyrd husbil till Vejle.

Läget betyder också att Vejle är något våtare än merparten av landet. Stadens sevärdheter är mestadels utomhus, och att titta på vikingamonument dyblöt är inte så kul som det låter. 

Danmark har ingen årstid som är garanterat utan nederbörd, men regnen är mindre vanliga på sommaren och det är då de flesta väljer att besöka landet. Den torraste månaden är maj, och det är först i slutet av juni som de flesta åker dit, så maj är den ideala tiden på året att hyra en husbil i Vejle.

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev