Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Venedig

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Venedig

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

small boats in the middle of a canal surrounded by houses

Plåtis Venedig

Venedig är en gammal stad vars historia börjar med slutet på det romerska riket när några italiska befolkningar som flydde lombarderna bosatte sig i träsken i den venetianska lagunen. Idag är Venedig en av de mest besökta städerna i världen, med sina kanaler och torn som kikar fram genom de smala trånga husen. Att besöka denna stad innebär att gå vilse på de smala gatorna flankerade av kanalerna för att plötsligt befinna dig på karakteristiska torg som Santa Margherita, centrum för venetianskt nattliv. När du går genom de gamla karakteristiska byggnaderna föreslår vi att du stannar för en aperitif i en av de många "bacari", små barer där du kan smutta på en spritz och äta en lokal "cicchetto", en liten fylld smörgås med många olika smaker.

 

Att ta sig till Venedig

Venedig har bara en enda väg till fastlandet, Frihetsbron. Det enklaste sättet att ta sig till Venedig är med flyg. Marco Polo Airport ligger bara några kilometer från staden och har goda förbindelser till Piazzale Roma. De största flygbolagen är easyJet och Ryanair, som har lägre priser under sommaren (flygtid från London: 2 timmar). Den största motorväg som leder till Venedig är A4. Kom ihåg att du inte kan parkera i centrum, så din bil måste lämnas på en av de intilliggande parkeringsplatserna. Järnvägsstationen Venezia Santa Lucia ligger vid Canal Grande och gör att du enkelt kan nå alla större italienska städer.

Parkering i Venedig

Det är inte möjligt att parkera i Venedigs historiska centrum. Det finns dock två parkeringsplatser precis utanför staden: Garage San Marco (husbilspris i 4 timmar: € 20, husbilspris i 24 timmar: € 40) och Tronchetto Parking (husbilspriser: gratis i 30 minuter, € 25 för 12 timmar). Ett lämpligt alternativ för att spara pengar är att parkera i Mestre, strax utanför Venedig. Vi rekommenderar Park Costa AVM (1 timme: € 2, 24 timmar: € 12) eller Saba Mestre Station Car Park (1 timme: € 2.40, 24 timmar: € 15).

Årliga evenemang i Venedig

  • Il Redontore (tredje söndagen i juli): Till minne av befrielsen från pesten är Giudeccakanalen täckt med båtar för att man ska kunna nå kyrkan Il Redontore till fots. Gratis evenemang.
  • Karneval (februari-mars): Staden är fylld med glada och färgglada masker under två veckors firande. Gratis evenemang.
  • Filmfestivalen i Venedig (september): Sju dagar tillägnad filmer, med deltagande av nationella och internationella aktörer. Priser: €10-20 beroende på evenemanget

 

Camping i Venedig

  • Camping i byn Venedig: Här finns ett spa och en restaurang, bara 10 minuter från den historiska stadskärnan. Campervan priser: €15/dag i lågsäsong, €24/dag i högsäsong.
  • Fusina Camping: Beläget vid Brentas mynning, några kilometer från Venedig, och nås med färja. Husbilspriser: €14/dag i lågsäsong, €15/dag under högsäsong.
  • Camping Rialto: Omgiven av grönska, i staden Campalto, några kilometer från Venedig. Husbilspriser: €22/dag i lågsäsong, €28/dag i högsäsong.

 

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Venedig

Bästa tiden att hyra husbil i Venedig

Weather graph for average temperatures in Venice
Genomsnittliga temperaturer i Venedig per månad

Venedig reser sig mitt i en lagun, i norra Italien. På grund av detta är klimatet milt men mycket fuktigt. Du vaknar ofta med en tjock dimma som tunnas ut under dagen och lämnar utrymme för behagligt väder. Det är ett mycket varierande och ofta oförutsägbart klimat. Till detta kommer fenomenet högt vatten, mycket ofta i november.

På sommaren kommer du att uppleva hög luftfuktighet, med temperaturer mellan 35-38°C. Under dessa månader är staden full av turister från hela världen och det är svårt att ens ta sig fram. Vintermånaderna kan vara mycket kalla, med temperaturer mellan 5-10°C. Den bästa tiden att besöka Venedig är på våren, när gatorna är fria från turister och temperaturerna är milda. Hösten rekommenderas inte på grund av riklig nederbörd och en ökad sannolikhet för högt vatten.

Sommaren är en tid full av skoj och fest. Månaderna juli och augusti lockar flest turister och därför årets dyraste. Att hyra en husbil i Venedig på vintern och sommaren kan vara dyrt. Den bästa tiden är på våren. Faktum är att mars och april är de billigaste månaderna på året och är perfekta för att ta en trevlig promenad i staden eller utforska öarna i närheten. Dessutom finns det mellan februari och mars ett världsberömt evenemang som är ett måste minst en gång i livet: Venedigkarnevalen.

Lokala alternativ

Andra städer i närheten

Indie Campers i Venedig

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev