🚀 Oförglömliga äventyr från 1€/natt - utforska mer, betala mindre! →

Hyra husbil Venedig

Hyra husbil Venedig

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Venedig

Festivaler Säsong Erbjudanden 🎆

Spara upp till 20% och ytterligare 5% om du bokar 10 nätter eller mer med koden: FESTIVALS24. Klicka här och läs mer. ✨

6 000+ husbilar i Nordamerika, Oceanien och Europa
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indie-flotta)

Snabb och enkel bokning

Processen är snabb och enkel och kan genomföras online. Ange bara dina resedatum, upphämtnings- och avlämningsplatser och hitta ditt perfekta äventyr på hjul.

Läs mer

Nº 1 roadtrip-leverantör i Nordamerika, Oceanien och Europa

Över 6 000 campervan och husbilar för uthyrning på +70 platser i Europa, Oceanien och Nordamerika. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

small boats in the middle of a canal surrounded by houses

Plåtis Venedig

Venedig är en gammal stad vars historia börjar med slutet på det romerska riket när några italiska befolkningar som flydde lombarderna bosatte sig i träsken i den venetianska lagunen. Idag är Venedig en av de mest besökta städerna i världen, med sina kanaler och torn som kikar fram genom de smala trånga husen. Att besöka denna stad innebär att gå vilse på de smala gatorna flankerade av kanalerna för att plötsligt befinna dig på karakteristiska torg som Santa Margherita, centrum för venetianskt nattliv. När du går genom de gamla karakteristiska byggnaderna föreslår vi att du stannar för en aperitif i en av de många "bacari", små barer där du kan smutta på en spritz och äta en lokal "cicchetto", en liten fylld smörgås med många olika smaker.

 

Att ta sig till Venedig

Venedig har bara en enda väg till fastlandet, Frihetsbron. Det enklaste sättet att ta sig till Venedig är med flyg. Marco Polo Airport ligger bara några kilometer från staden och har goda förbindelser till Piazzale Roma. De största flygbolagen är easyJet och Ryanair, som har lägre priser under sommaren (flygtid från London: 2 timmar). Den största motorväg som leder till Venedig är A4. Kom ihåg att du inte kan parkera i centrum, så din bil måste lämnas på en av de intilliggande parkeringsplatserna. Järnvägsstationen Venezia Santa Lucia ligger vid Canal Grande och gör att du enkelt kan nå alla större italienska städer.

Parkering i Venedig

Det är inte möjligt att parkera i Venedigs historiska centrum. Det finns dock två parkeringsplatser precis utanför staden: Garage San Marco (husbilspris i 4 timmar: € 20, husbilspris i 24 timmar: € 40) och Tronchetto Parking (husbilspriser: gratis i 30 minuter, € 25 för 12 timmar). Ett lämpligt alternativ för att spara pengar är att parkera i Mestre, strax utanför Venedig. Vi rekommenderar Park Costa AVM (1 timme: € 2, 24 timmar: € 12) eller Saba Mestre Station Car Park (1 timme: € 2.40, 24 timmar: € 15).

Årliga evenemang i Venedig

  • Il Redontore (tredje söndagen i juli): Till minne av befrielsen från pesten är Giudeccakanalen täckt med båtar för att man ska kunna nå kyrkan Il Redontore till fots. Gratis evenemang.
  • Karneval (februari-mars): Staden är fylld med glada och färgglada masker under två veckors firande. Gratis evenemang.
  • Filmfestivalen i Venedig (september): Sju dagar tillägnad filmer, med deltagande av nationella och internationella aktörer. Priser: €10-20 beroende på evenemanget

 

Camping i Venedig

  • Camping i byn Venedig: Här finns ett spa och en restaurang, bara 10 minuter från den historiska stadskärnan. Campervan priser: €15/dag i lågsäsong, €24/dag i högsäsong.
  • Fusina Camping: Beläget vid Brentas mynning, några kilometer från Venedig, och nås med färja. Husbilspriser: €14/dag i lågsäsong, €15/dag under högsäsong.
  • Camping Rialto: Omgiven av grönska, i staden Campalto, några kilometer från Venedig. Husbilspriser: €22/dag i lågsäsong, €28/dag i högsäsong.

 

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
Leie ut campingvogn

Indie Campers i Venedig