Upptäck specialerbjudanden på utvalda Indie Campers road trips. Få 20 % rabatt på husbilsuthyrning ut 2021!

Hyra husbil Zürich

Den bästa flottan med husbilar och plåtisar att hyra i Zürich

Ut och fly med upp till 20 % rabatt på hyra av husbil.

Vi vill utforska världen och komma ut på dig ut där! Därför erbjuder vi 20 % rabatt på hyra av husbilar till en rad olika av våra favoritresor. Erbjudandet är begränsat till 2021 bilresor!

2 000+ husbilar över hela Europa och USA
Envägsturer tillgängliga
Helt digital upplevelse
24/7 hämtning och återlämning (Indies flotta)

Gratis avbokning och flexibel betalning

På de flesta husbilar på vår marknadsplats kan du avboka upp till 48 timmar före resan! Du kan också välja att bara betala 20% i förskott.

Läs mer

Europas största husbilsflotta

Över 2000 husbilar, campervan och plåtisar kan hyras på 40 platser i 15 europeiska länder. Börja drömma och resa med oss!

Läs mer

Den bästa husbilen för dig

River and waterfalls surrounded by forest and a castle

Plåtis Zurich

Zürich, en mångfacetterad stad vid sjön. Det är bara en timme till de berömda schweiziska Alperna. Zürich har mycket att erbjuda, från de historiska byggnaderna i gamla stan till kaféerna längs Limmat och den berömda Bahnhofstrasse med sina lyxbutiker. Klättra till toppen av Grossmünster-katedralen, ta en båttur på sjön och koppla av i Lindenhof-parken med utsikt över gamla stan och smaka slutligen på den berömda schweiziska chokladen i en av de många chokladbutikerna i staden, som Sprüngli, innan du ger dig av för att utforska resten av Schweiz.

Att ta sig till Zurich

Staden ligger vid Zürichsjöns strand i norra Schweiz. Det är lättillgängligt med väg tack vare olika motorvägar: A1, som korsar Schweiz från öst till väst, från Genève till St. Gallen, A3 mellan Basel och Chur och A4, som förbinder norra delen av landet med Ticino. Stadens centralstation erbjuder direkt tillgång till Zürichs centrum. Det går många förbindelser både inom Schweiz och till europeiska städer som Berlin, Wien och Milano på bara några timmar. Zürich-Kloten International Airport är inkörsporten för många besökare. Swiss och Easyjet erbjuder ett brett utbud av destinationer runt om i världen. Resan från flygplatsen till stadens centrum tar cirka 15 minuter, oavsett om det är med bil eller tåg.

Parkering i Zurich

När du anländer till Zürich är parkeringsplatser längs gatan ganska knappa och begränsade i den tid du kan lämna din bil (2-4 timmar). Timpriset är mellan £ 1.50 och £ 3.50, betalas på parkeringsmätaren eller med kreditkort via Parkingpay-appen. Staden erbjuder underjordiska parkeringsplatser, men vissa bilar och husbilar kan behöva vara uppmärksamma på höjdbegränsningar, med priser som liknar gatuparkeringar. Parkhaus Hauptbahnhof och Hohe Promenade är de mest centralt belägna (cirka £ 32 per dag).

Akta dig dock för böter om du inte håller dig till de angivna parkeringstiderna, eftersom staden är mycket strikt med detta.

Den billigaste och enklaste lösningen är att parkera i Park+ride, i Zürich finns Tiefenbrunnen och Glattbrugg är mycket bekväma. De dagliga priserna varierar mellan £ 6 och £ 16. De ligger nära en tågstation med direkt och snabb anslutning till stadens centrum.

Årliga evenemang i Zurich

  • Zürich Carnival: 4-6 mars 2022: Mellan musik, fancy klänning och kul, upptäck schweiziska traditioner på denna årliga karneval
  • Street Parade: 17 augusti 2021: Detta är sommarens händelse för elektrofans. Flera etapper och många floats får dig att dansa längs kanten av sjön.
  • Zürcher Theater Spektakel: 19 augusti - 5 september 2021: I en magisk miljö kan du uppleva alla former av konst från dans till sång till teater för alla åldrar.
  • Illuminaritum: November 2021: I november, utforska Zürich när det är upplyst av tusentals ljus.

Camping i Zurich

Observera att det är bäst att boka i förväg, särskilt under högsäsong (juli-augusti).

  • Zürich Fischers Fritz camping: ett litet paradis i utkanten av Zürich med direkt tillgång till sjön, för £ 28 till £ 40 per natt.
  • Vitznau camping: med utsikt över Sjön Waldstätten, är den perfekta utgångspunkten för att utforska regionen, som kostar mellan £ 20 och £ 40 per natt.
  • Walenstadt camping: inbäddat mellan sjön och bergen, ligger 80 km från Zürich i riktning mot Alperna, till en lägre kostnad mellan £ 16-
    24 per natt. 

Äger du en husbil? Tjäna mer än 380 000 kr per år

Funderar du på att tjäna pengar när du inte använder din husbil? Lista ditt fordon gratis och hyr ut det när du vill.

Hyra ut min husbil
En husbilsägare som hyr ut sin husbil till en familj
Staff member wearing mask visor and gloves

Platser där Indie Campers har aktiva depåer för att ta hand om dig

Det är på dessa platser som Indie har alla sina depåer aktiva.

Planera din bilresa till Zurich

Bästa tiden att hyra husbil i Zurich

Weather graph for average temperatures in Zurich
Genomsnittliga temperaturer i Zurich per månad

Zürich, liksom resten av Schweiz, har ett brett utbud av klimat under hela året. Med ganska varma och soliga somrar, mellan 15-23°C men ibland över 30°C, är det den perfekta platsen att njuta av vattenaktiviteter, eller komma under höstperioden, som erbjuder magnifika orange skördefärger medan vädret förblir torrt. Hårda och snöiga vintrar, med temperaturer som sällan överstiger 5 °C, gör att du kan upptäcka de snöiga sluttningarna i Hoch-Ybrig eller Flumserberg, bara en timme från Zürich. Våren väcker staden och dess vegetation till liv igen, särskilt på Bertastrasse där du kan se träden i blom, eller längs sjön på Seepromenade. Vädret är ganska milt, 5 till 15°C beroende på dag, och nederbörden är knapp.

Sommarmånaderna är den mest trafikerade tiden på året för besökare i Zürich, och det är också när priserna är som högst. Det stora antalet evenemang som äger rum under denna period, och dess direkta närhet till sjön, gör Zürich under sommarsäsongen särskilt attraktivt. För en mer intim upptäckt av Zürich verkar månaderna maj, juni och september vara en bra kompromiss, som kombinerar trevligare väder och färre turister. Det är också den bästa tiden att hyra en husbil i Zürich.

Lokala alternativ

Andra städer i närheten

Indie Campers i Zürich

couple enjoying living in a rv

Drömmer du om att bo i en husbil? Vi har lösningen.

Kolla in vår helt nya produkt för långtidsuthyrning av husbilar och boka ditt nya hem på fyra hjul! Du kan skräddarsy hela upplevelsen till oslagbara priser.

Boka nu
Indie Campers
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev