Irland - Road trip: Dublin och dess naturliga underverk

Svårighetsgrad

1007 km

Distans

7 - 12

Rekom. dagar

Natur

Resetyp

Hannah is a frequent traveller and road trip enthusiast from the UK that works as a freelance journalist at Indie Campers.
Hannah Hilton

Frilans reseskribent och road trip entusiast boende i York, Storbritannien. När Hannah inte klättrar berg eller flyger iväg på ett äventyr kan du hitta henne hemma med sin galna valp Red.

Irland Road Trip resplan

Ireland Road Trip map itinerary

Google Maps

Irland har en stor mängd fantastiska naturliga sevärdigheter, allt från unika kustremsor till ödsliga öar där bland annat Star Wars spelats in (det är helt sant, så glöm inte att packa ner din lightsaber). Den här road trippen tar dig via dessa fantastiska platser och sen tillbaka igen och vi ger dig våra bästa restips på Irland längs vägen.

Upplev en vandring i Wicklow Mountains National Park, simma i Coumshingaun Lake och gå på sightseeing i vackra Ring of Kerry. Gör dig redo att uppleva fantastiska vyer vid varje sväng och att varje irländsk pub för med sig en Guiness, eller sju…

Den här Irland road trip resplanen beger sig därefter norrut mot Cliffs of Moher innan den avslutas i Dublin, staden som är känd för att producera en lovande mix av pojkband och skummande stout.

En person som står på en fantastisk utsikt på en Irland Road Trip

Pick-up in
Dublin Depå
1

Vandra i Wicklow Mountains

Sätt dig i din husbil och kör söderut från Dublin i ca 1 timma tills du blir omringad av de mäktiga Wicklow Mountains, det största upplandsområdet på Irland och en skyddad nationalpark.

Det finns över 20,000 hektar av kuperat landskap att utforska, så dra på dig vandringskängorna och gör dig redo för ett riktigt äventyr! För dig som älskar att röra på dig är detta ett fantastiskt bra restips på Irland.

Wicklow från toppen, en destination på din Irland Road Trip

Det finns gott om vandringsleder i nationalparken så det finns något för alla, och flera av bergen går att bestiga ganska enkelt. För en större klätterutmaning bör du försöka med Lugnaquilla, det största berget i parken. Men om du råkade ta för många Guiness i huvudstaden kanske det är lättare att bara gå och beundra landets högsta vattenfall, Powerscourt Waterfall.

Besöka

Wicklow Mountains nationalpark

2

Rekom. dagar

Huvudväg

45 km

från Dublin depå

1t

körtid

Besök

Great Sugar Loaf

Brant berg, vackra vyer, Cambria quartz.

Glendalough Upper Lake

Glaciärsjö, vandringsleder, naturskön plats

Roundwood Inn

Mysig pub, traditionella och rejäla rätter.

Parkering

Vägparkering

Parkera i botten av bergen.

Bo på

Roundwood Caravan Park

€€

Pubbar inom gångavstånd, finns butik.

2

Gör dig redo för ett dopp i Coumshingaun Lake

Vår Irland road trip fortsätter mot Comeragh mountains, hem till en av Europas vackraste sjöar: Coumshingaun Lake. Av de nio sjöar som finns i Comeragh bergen så är detta den mest spektakulära.

För att komma hit tar resplanen dig genom den medeltida staden Kilkenny, som är väl värd ett lunchstopp om du har tid. Kinsale och Cork är två andra trevliga städer som du passerar på vägen.

Person på en sten som står vid Coumshingaun sjön, ett stopp på din Irland road trip

Att ta sig till Coumshingaun sjön är en utmaning i sig, men det är väl värt mödan. Den cirkulära promenaden börjar vid Kilclooney Woods och tar ungefär 4 timmar totalt, så se till att du har sköna skor och bra kläder ifall vädret skulle slå om under vandringen.

När du kommer till sjön möts du av slående vackra bergsvyer och en glittrande vacker sjö som lockar dig att hoppa i. Vi rekommenderar dock bara att du badar under sommaren eftersom du annars lätt kan komma i frysning på vägen tillbaka till din husbil.

Besöka

Coumshingaun Lake

3

Rekom. dagar

Huvudväg

160 km

från Wicklow Mountains nationalpark

2t

körtid från Wicklow Mountains nationalpark

Besök

The Magic Road

Lutande väg, optisk illusion, naturlig sevärdighet.

Mahon Falls

Vackra vattenfall, naturskön utkiksplats, vandringsled.

Parkering

Vägparkering

Parkera på parkeringsplatser.

Bo på

Powers the Pot Camping and Caravan Park

€€€

Familjeägd, många vandringsleder.

3

Ta den natursköna vägen på The Ring of Kerry

Nästa etapp på din road trip genom Irland är Ring of Kerry. Den här 179 km långa vägen är en del av Wild Atlantic Way som kan köras på 3,5 timmar utan stopp. Men självklart kommer du vilja stanna eftersom det finns mängder av saker att stanna för, bland annat nationalparken och 3 avlägsna öar! Definitivt ett restips på Irland som du inte vill missa.

Den här rutten är populär för friluftsentusiaster och naturälskare tack vare det nästintill oändliga naturlivet och varierade utforskningsmöjligheter.

Vägen i Ring of Kerry, en Irland Road Trip destination

Börja i Killarney National Park, hem till mängder med vandringsleder, Ross Castle och glittrande Lough Leane. Andra höjdpunkter på Rings of Kerry är Rossbeigh Beach (japp, en mjuk sandstrand… på Irland!), Gap of Dunloe och Torc vattenfallet.

Bege dig av mot den västra delen av Ring of Kerry och där finner du Portmagee, därifrån tar du en färja över till Skellig Island, en obebodd sten-ö (och filmplats för Star Wars). Här finner du lunnefåglar, ett kloster och gamla stenhyddor.

Besöka

Ring of Kerry

3

Rekom. dagar

Huvudväg

218 km

från Coumshingaun Lake

3t 30min

körtid från Coumshingaun Lake

Besök

Killarney National Park

Spektakulärt landskap, UNESCOm röda hjortar.

Lough Leane

Stor sjö, vackra vyer, vandringsleder.

Ät på

Bricin Restaurant

€€€

Killarney centrum, irländsk pub.

Parkering

Vägparkering

Parkera på parkeringsplatser.

Bo på

Killarney Flesk Caravan & Camping Park

€€

Nära till NP, början av Kerry Way.

4

Kustutsikt över Cliffs of Moher

Dags att bege sig av norrut på din Irland road trip, genom Limerick på vägen mot Cliffs of Moher. Dessa fantastiska havsklippor är med på UNESCOs Global Geopark lista och de sträcker sig längs 14 km av orörd kustlinje och är hem till ett stort antal migrerande sjöfåglar.

Om du är ute efter dramatiska vyer kan du sluta leta nu. Och för dig som älskar att fotografera är detta ett av våra mest populära restips på Irland.

Person som bär en gul kappa och tittar på klipporna av Moher på Irland Road Trip

Klipporna kan ses från tre olika utsiktsplatser, var och en bjuder på ett unikt perspektiv av denna mäktiga klippformation, men det är O’Brien’s Tower som bjuder på den mest imponerande vyn av alla.

När du är klar med att utforska klipporna och Irlands västkust kan du alltid förlänga din Irland road trip genom att bege dig norrut på Galway, en färgglad hamnstad och Irlands kulturella hjärta (se till att ha fiolen redo).

Besöka

Cliffs of Moher

3

Rekom. dagar

Huvudväg

233 km

från Ring of Kerry

3t 30min

från Ring of Kerry

Besök

O’Brien’s Tower

Klippornas högsta punkt, fantastiska vyer.

Burren & Cliffs of Moher Geopark

UNESCO, unikt landskap, geologiskt arv.

Ät på

Gus O’Connor’s Pub

€€€

Irländsk mat, livlig bar, live-musik.

Parkering

Cliffs of Moher Visitors Centre

€€€

Parkering vid infarten till klipporna.

Bo på

Nagels Camping & Caravan Park

€€€

100m från Doolin Pier, nära klipporna.

Drop-off in
Dublin Depå

290 km

från Cliffs of Moher

3t 30m

körtid